High-tech cipőápoló szekrényt mutatott be az LG

2022 / 09 / 12 / Bobák Áron
High-tech cipőápoló szekrényt mutatott be az LG
A ShoeCare gőzöléssel és szárítással gondoskodik a kedvenc csukáinkról, amelyeket aztán a ShoeCase nevű üvegdobozban méltó módon mutathatunk meg ország-világnak.

Bár a berlini IFA kiállítás elsősorban a hatalmas tévékről, a legújabb laptopokról és a végtelen mennyiségű mosógépről és hűtőszekrényről szól, azért minden évben akad néhány kevésbé szokványos érdekesség is a kiállított termékek között. Az egyik ilyet idén az LG szállította, akik a Styler-szériájukat bővítették tovább egy kifejezetten cipők ápolására kifejlesztett szekrénnyel, emellett pedig egy látványos cipőtároló dobozzal is előálltak.

Noha egyszerre mutatták be őket, a ShoeCase és a ShoeCare egészen más célt szolgál, ami már a megjelenésükben is visszatükröződik. A ShoeCase tulajdonképpen egy nagyobb üvegdoboz, amelynek semmi más funkciója nincs, mint hogy a cipőnket belehelyezve azt megvilágítva forgatja körbe-körbe, így a lábbelink a lakás dísze lehet. A gyártó szerint a doboz kialakítása ideális környezetet teremt mind a nedvesség, mind pedig a cipők színét kifakító UV-fény ellen, a ShoeCare moduláris kialakításának köszönhetően pedig akár egy négyszintes szekrényt is kialakíthatunk belőle a cipőinknek.

A ShoeCare funkcionalitása jócskán túlmutat a ShoeCase-én, hiszen ez tulajdonképpen az LG néhány éve bemutatott Styler ruhatisztító szekrényének a cipőkre optimalizált változata. A ShoeCare a TrueSteam gőzölési technológiával frissíti fel a benne elhelyezett, legfeljebb négy cipőt, emellett pedig egy szűrő segítségével a nedvességet és a szagokat is képes eltávolítani a lábbelikből. A szekrényt a rajta elhelyezett érintőképernyővel vagy az LG Thinq alkalmazással tudjuk irányítani, amelyben beállíthatjuk, hogy milyen típusú cipőt szeretnénk tisztítani, ennek megfelelően pedig az appban azt is azonnal láthatjuk, hogy mennyi időbe fog telni a folyamat.

A standard tisztítás például 37 percet vesz igénybe, bőrből készült cipőket pedig 57 perc alatt hozhatunk tökéletes állapotba. A ShoeCare megkapta az LG Moving Nozzle névre keresztelt fúvótechnológiáját is, amellyel kifejezetten a cipő belsejét száríthatjuk meg, ha az nedves lett. A gyártó szerint a szekrény összesen tíz különböző cipőtípus ápolására alkalmas, a Dual Care funkció bekapcsolásával pedig az is megoldható, hogy egy időben tisztítsunk különböző anyagú cipőket a ShoeCare-rel.

Hogy a ShoeCase és a ShoeCare mikor és milyen áron kerülnek boltokba, egyelőre nem lehet tudni, de mivel az IFA-ra a gyártók általában azokat a termékeiket hozzák el, amelyeket Európában forgalmaznak, így vélhetőleg ezekre sem kell már sokat várni.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Most először készültek képek az 1-es blokkban, a katasztrófa elsődleges helyszínén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.