Hipnotikus mozgású, különös felhő a tengerfenéken 2020 / 12 / 06 / Justin Viktor

Sűrű tömegben hullámoznak a fiatal csíkos angolnaharcsák (Plotosus Lineatus), ami segít megvédeni őket a ragadozóktól, a Kelet-Balin található Amed közelében a Jemeluk-öbölben. A jellegzetes csíkos harcsák száját 4 pár bajusz övezi, a csíkok a felnőtteknél már elhalványodnak. A még élénk csíkos fiatalok gyakran sűrű iskolákat alkotnak, melyekben több száz egyed úszik, és rajként, együtt mozognak, hipnotikus látványt nyújtva. Az angolnaharcsák fogazott háti és mell-uszonyai tüskések és a tüskékben méreg van, nagyon fájdalmas sebet okozhatnak, bár a fiatalok mérge még enyhe. Ha a videón kiválasztunk, és megpróbálunk követni egy halat, majd megismételjük ezt egy másikkal, észrevehetjük, hogy a halak ciklikusan változtatják a helyüket a rajon belül, újra meg újra leúszva ugyanazt a kört. Eközben az egész raj haladhat előre. Ezek a csíkos halak mindössze egyetlen fajt képviselnek a negyvenegy angolnaharcsa fajból. (Kép: Wikipédia)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Málta ambíciózus terveiről szólt a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.