Hipnotikus mozgású, különös felhő a tengerfenéken 2020 / 12 / 06 / Justin Viktor

Sűrű tömegben hullámoznak a fiatal csíkos angolnaharcsák (Plotosus Lineatus), ami segít megvédeni őket a ragadozóktól, a Kelet-Balin található Amed közelében a Jemeluk-öbölben. A jellegzetes csíkos harcsák száját 4 pár bajusz övezi, a csíkok a felnőtteknél már elhalványodnak. A még élénk csíkos fiatalok gyakran sűrű iskolákat alkotnak, melyekben több száz egyed úszik, és rajként, együtt mozognak, hipnotikus látványt nyújtva. Az angolnaharcsák fogazott háti és mell-uszonyai tüskések és a tüskékben méreg van, nagyon fájdalmas sebet okozhatnak, bár a fiatalok mérge még enyhe. Ha a videón kiválasztunk, és megpróbálunk követni egy halat, majd megismételjük ezt egy másikkal, észrevehetjük, hogy a halak ciklikusan változtatják a helyüket a rajon belül, újra meg újra leúszva ugyanazt a kört. Eközben az egész raj haladhat előre. Ezek a csíkos halak mindössze egyetlen fajt képviselnek a negyvenegy angolnaharcsa fajból. (Kép: Wikipédia)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.