Hivatalos az EKG és véroxigén-érték mérése okosórával az USA-ban

2020 / 10 / 02 / Justin Viktor
Hivatalos az EKG és véroxigén-érték mérése okosórával az USA-ban
Az emberi életfunkciókat ellenőrző képességek már jó ideje feltűntek az okostelefonokban és az okosórákban is. EKG-t, véroxigén szintet, stresszértéket sok készülék mér, ugyanakkor a hitelesnek elfogadott mérési értékeket adó készülékek és applikációk elit klubja sokkal kevesebb tagot számlál.

EKG

A Samsung már augusztusban beszerezte az Egyesült Államok gyógyszer és élelmiszer ellenőrzési hivatalának (FDA) engedélyét az elektrokardiogramot (EKG) mérő alkalmazásához, de mostanáig tartott, míg a funkció megérkezett egy okosórára is, név szerint a Galaxy Watch 3-ra, valamint a 2019 végétől kapható Galaxy Active 2-re.

Az applikáció tesztidőszaka Dél-Koreában zajlott, de mostantól az Egyesült Államokban élő felhasználók is megfigyelhetik szívritmusukat rendellenességeket keresve, és ellenőrizhetik az esetleges pitvarfibrillációt (Afib). Az app neve EKG Monitor, a leolvasott értékek pedig a Health Monitor alkalmazáson keresztül válnak elérhetővé, amikor az óra egy Samsung Galaxy típusú telefonhoz csatlakozik. A Samsung 22 éven aluliak számára nem ajánlja az alkalmazás-páros használatát.

Véroxigén szint

Az app használatához ellenőrizni kell az óra szoros illeszkedését a csuklóhoz, majd a hardver gombra, nagyjából oda kell helyeznünk  az ujjunkat ahol a 2 óra van egy hagyományos óra számlapján. Az alkalmazás hangsúlyozottan nem alkalmas például szívroham diagnosztizálására, és ha veszélyben érezzük az életünket, semmiképp sem érdemes pusztán egy ilyen új, és talán még nem eléggé kipróbált technológiára hagyatkozzunk.

Az EKG mellett a Galaxy Watch 3-nak pulzoximéter funkciója is van, ehhez rendelkezik az összes szükséges szenzorral is. A Samsung szerint a funkció segítséget nyújthat a felhasználóknak abban, hogy „megértsék, milyen hatékonysággal juttatja el légzőrendszerük az oxigént a véráramba, fitnesz vagy más általános wellness célokra”.

A Samsung Galaxy Watch 3 és Active 2 a jelenleg még csekély, de növekvő  számú EKG funkcióval rendelkező okosórák családjához csatlakozik. Ezen a területen az Apple volt az első 2018-ban, az Apple Watch Series 4-el (azóta minden egyes csúcsmodell rendelkezik ezzel a funkcióval), legutóbb pedig a Fitbit's Sense kapta meg az FDA engedélyét az EKG alkalmazásához.

(Forrás: TheVerge Kép: Samsung)

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.