Hogyan lesz bármilyen szerves hulladékból növényi táp egy nap alatt?

2023 / 11 / 25 / Raketa.hu
Hogyan lesz bármilyen szerves hulladékból növényi táp egy nap alatt?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a körforgásos gazdaság volt, de előtte az OpenAI körüli szappanoperáról is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

A világ legismertebb mesterséges intelligencia vállalatának egy hétvége alatt három vezérigazgatója volt. Több dráma és intrika játszódott le az OpenAI-nál hetvenkét óra alatt, mint más technológiai vállalatoknál hosszú évek során. Balázs, Marvin és Márk hétfőn még csak bizonytalan lehetőségként mérlegelték, hogy vajon tényleg a Microsoft-e a végállomás Sam Altman elbocsátott vezérigazgató számára; azóta persze tudjuk, hogy nem, hiszen az OpenAI szerdán bejelentette, hogy visszaveszik egykori vezetőjüket. A műsorban ezután Juhász András, a Bibo és a CleanEco alapítója beszélt arról, hogy miért nem elégszik meg azzal, hogy megújuló energiával állítanak elő környezetbarát tisztitószereket, amelyeket ráadásul növényi alapú, komposztálható csomagolásban árusítanak. A céljuk egy olyan komposzt kör létrehozása, amelynek segítségével akár huszonnégy óra alatt bármilyen szerves hulladékból olyan anyagot állítanak elő, ami nem egyszerűen ártalmatlan a környezetre, hanem kifejezetten hasznos növényi tápként szolgál.

(Borítókép: Neslihan Gunaydin/Unsplash/Raketa.hu)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.