Hogyan lesz bármilyen szerves hulladékból növényi táp egy nap alatt?

2023 / 11 / 25 / Raketa.hu
Hogyan lesz bármilyen szerves hulladékból növényi táp egy nap alatt?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a körforgásos gazdaság volt, de előtte az OpenAI körüli szappanoperáról is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

A világ legismertebb mesterséges intelligencia vállalatának egy hétvége alatt három vezérigazgatója volt. Több dráma és intrika játszódott le az OpenAI-nál hetvenkét óra alatt, mint más technológiai vállalatoknál hosszú évek során. Balázs, Marvin és Márk hétfőn még csak bizonytalan lehetőségként mérlegelték, hogy vajon tényleg a Microsoft-e a végállomás Sam Altman elbocsátott vezérigazgató számára; azóta persze tudjuk, hogy nem, hiszen az OpenAI szerdán bejelentette, hogy visszaveszik egykori vezetőjüket. A műsorban ezután Juhász András, a Bibo és a CleanEco alapítója beszélt arról, hogy miért nem elégszik meg azzal, hogy megújuló energiával állítanak elő környezetbarát tisztitószereket, amelyeket ráadásul növényi alapú, komposztálható csomagolásban árusítanak. A céljuk egy olyan komposzt kör létrehozása, amelynek segítségével akár huszonnégy óra alatt bármilyen szerves hulladékból olyan anyagot állítanak elő, ami nem egyszerűen ártalmatlan a környezetre, hanem kifejezetten hasznos növényi tápként szolgál.

(Borítókép: Neslihan Gunaydin/Unsplash/Raketa.hu)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az amerikai Légierő a nukleáris erejét demonstrálta
Az amerikai Légierő a nukleáris erejét demonstrálta
De elmondásuk szerint nem a világban zajló jelenlegi események miatt. A Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakétát természetesen robbanófej nélkül indították.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.