Hosszú út vezetett a dobozpakolásig Digit humanoid számára 2022 / 01 / 22 / Bobák Zsófia

Az Agility Robotics többféle robot platformot is fejleszt, amelyek mind különlegesen agilis mozgásukról híresek: Cassie például, amely csak két lábból áll, az első gép volt, ami lefutotta az öt kilométeres mini-maratont, igaz, hogy 53 perc alatt teljesítette a távot, de ez így is szép teljesítmény egy extra felszerelések nélküli, még kamerával sem rendelkező robottól. A cég másik népszerű robotját, Digitet már felsőtesttel is ellátták, ezért alkalmas akár emberek által végzett feladatok kivitelezésére is: Lidarral érzékeli a környezetét, tud lépcsőt mászni és 18 kilogrammnyi terhet emelni. Az Agility Robotics tavaly szeptemberben mutatta be, hogy hogyan lehet alkalmazni a mechanikus segítőtársat gyárakban való munkákhoz, most pedig a teljes tavalyi év fejlesztéseibe nyerhetünk bepillantást, amelyek elvezették Digitet San Franciscótól a dobozpakolásig. (Fotó: Ford)
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.