Így festhet a világ 2050-ben 2020 / 11 / 23 / Justin Viktor

A futurisztikus, mondhatni koncepció-videóban közel négy percen keresztül barangolhatunk egy 2050-ben talán majd létező, nettó zéró karbon emissziós San Franciscóban. A film műfaja hivatalosan a tudományos fantasztikum, tehát nem komoly kutatásokon alapul, mégis számtalan eleme lehet ismerős. Ha így van az nem pusztán a véletlen műve, a városi drónalapú személyszállítástól a változatos egyéni mobilitási eszközökön át, a megújult, elektromos tömegközlekedés eszközeiig már majd minden a filmben látható megoldás ma is létezik. Jól megfigyelhető az élhető környezethez elengedhetetlen rengeteg zöld felület, a holografikus kijelzők térben jelenítik meg az információt, a sportolók e-sportokban mérik össze erejüket, az embereket pedig humanoid, bár nem túl emberszerű robotok segítik a munkájukban. Ez talán azért lehet, mert a hozzánk túlzottan hasonló robotoktól idegenkedünk (uncanny valley). Természetesen a csomagjainkat is drónok szállítják majd. (Kép: Wikipedia)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.