Így festhet a világ 2050-ben 2020 / 11 / 23 / Justin Viktor

A futurisztikus, mondhatni koncepció-videóban közel négy percen keresztül barangolhatunk egy 2050-ben talán majd létező, nettó zéró karbon emissziós San Franciscóban. A film műfaja hivatalosan a tudományos fantasztikum, tehát nem komoly kutatásokon alapul, mégis számtalan eleme lehet ismerős. Ha így van az nem pusztán a véletlen műve, a városi drónalapú személyszállítástól a változatos egyéni mobilitási eszközökön át, a megújult, elektromos tömegközlekedés eszközeiig már majd minden a filmben látható megoldás ma is létezik. Jól megfigyelhető az élhető környezethez elengedhetetlen rengeteg zöld felület, a holografikus kijelzők térben jelenítik meg az információt, a sportolók e-sportokban mérik össze erejüket, az embereket pedig humanoid, bár nem túl emberszerű robotok segítik a munkájukban. Ez talán azért lehet, mert a hozzánk túlzottan hasonló robotoktól idegenkedünk (uncanny valley). Természetesen a csomagjainkat is drónok szállítják majd. (Kép: Wikipedia)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
A T-Omega Wind egy kis méretű prototípussal már teszteli a piramis alakú, vízen lebegő szélturbina életképességét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.