Így kapnak szét egy F-117A harci gépet 2020 / 10 / 14 / Felkai Ádám

A videón látható F-117A #833 a Nighthawkok közül a második legtöbb harci bevetéssel büszkélkedő repülő. Összesen 75 misszióban vett részt, ebből 30-at a Sivatagi Vihar hadműveletben repült. A Black Devil becenevű gép hivatalosan 2008-ban vonult nyugdíjba. A mostani képsorok akkor készültek, mikor a lopakodót felkészítették arra, hogy átszállítsák a Palm Springs-i Repülési Múzeumba. Emiatt vált szükségessé a gépet borító RAM (radarelnyelő, speciális festékréteg) eltávolítása. A korai F-117A-kon még külön csempékre került fel a festék, és ezeket illesztették a gép testére. Később a festéket már közvetlenül vitték fel. A működési elv azonban változatlan maradt: a festékbe kevert anyag mágneses mezőt gerjesztett a radarhullámokkal érintkezve. A mágneses mező ezután szétszórta a radar jelet, ahelyett hogy visszaverte volna, és így a gép elhelyezkedése beazonosíthatatalanná vált. A festék azonban különösen mérgező. A videón a gépet már megszabadították néhány kényesebb résztől, egyebek mellett a titkosított repülési elektronikai rendszerétől. A végső rekonstrukciós munkálatok a múzeumban történnek majd meg, itt a gép visszanyeri majd az elhíresült fekete színét is. (Címlapkép: wikimedia commons)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az “új Concorde” – így emelkedett levegőbe a következő generációs szuperszonikus kereskedelmi gép
Az XB-1 a Concorde óta az első nem katonai szuperszonikus repülő, amely visszahozhatja a szuperszonikus kereskedelmi repülés korszakát. A gép most először emelkedett a magasba, amiről videó is készült.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.