Így lehet feltölteni 20 perc alatt egy mobilt

2020 / 07 / 15 / Raketa.hu
Így lehet feltölteni 20 perc alatt egy mobilt
Kína egyik legnépszerűbb telefongyártója, az Oppo olyan új, 125 wattos töltőt jelentett be, mellyel állításuk szerint öt perc alatt majdnem félig, húsz perc alatt teljesen fel lehet tölteni egy telefont.

A The Verge írása szerint az adatokat egy 4000 mAh kapacitású akkumulátoron mérték, ami egy árnyalattal kisebb, mint a Huawei P30 Próé, és két árnyalattal nagyobb a Samsung Galaxy S10-énél. A cikk megjegyzi, hogy a gyorstöltési csúcsot eddig is az Oppo tartotta, nagyjából fél órával, ugyanis az általuk gyártott Oppo Reno Ace-t tartják a világ leggyorsabban feltölthető telefonjának. A Reno Ace töltője 65W-os, az említett két konkurens közül a Galaxy S10 a GSMarena adatai szerint 15W-os, míg a P30 Pro 40W-os töltővel érkezik. Előbbi 35 perc alatt körülbelül csak 80%-ig jut el, hiába kisebb az akksija, utóbbiról azt állítják, hogy fél óra alatt 70%-ig tölti a Samsungénál jóval nagyobb akkumulátorát. A frissebb Samsung modellek 25W-os töltője is csak alig 50% fölé tölti az S20-at fél óra alatt - szóval a kínai gyártó teljesítménye mindenképp figyelemreméltó.

Ahhoz képest, hogy Európában nem igazán ismert, az Oppo, Kína egyik legnépszerűbb telefonmárkája, sőt, tavaly a Samsung - Huawei - Apple - Xiaomi négyes mögött az ötödik legtöbb készüléket ők értékesítették a világon. Ahogyan arról a 24.hu beszámolt, hozzánk a Vodafone fogja majd először hivatalosan importálni a telefonjaikat.

Az Oppo, bár idén jelentettek csak be vezeték nélkül tölthető telefont, abban a kategóriában is szeretne első lenni: 65W-os töltőjük elméletileg fél óra alatt végez majd egy telefonnal. Mindeközben a Samsung és az Apple is azt fontolgatják állítólag, hogy se töltőt, se kábelt ne csomagoljanak a telefonjaikhoz, sőt, utóbbi Ming-Chi Kuo elemző szerint fülhallgatót sem csomagol majd a szeptemberben érkező iPhone 13-hoz. Biztosan szívesebben fogadnánk az ilyen híreket, ha tudnánk, hogy vásárolhatunk majd náluk olcsón egy olyan töltőt, ami legalább fele olyan gyors, mint a szinte ismeretlen kínai konkurensüké.

(Fotó: Tran Quang Thien/Unsplash, Oppo)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.