Így néz ki egy űrséta az elejétől a végéig 2023 / 11 / 08 / Bodnár Barna

Mintegy 7 órán át tartott a két NASA asztronauta, Jasmin Moghbeli és Loral O'Hara űrsétája, amit november elsején hajtottak végre. Alábbi videón végigkövethető a művelet, amelynek keretében az űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) kívül eltávolítottak egy rögzítőelemet és megigazítottak egy kábelt, amely korábban zavarta egy külső kamera működését, valamint kicserélték az állomás napelemtábláit tartó alkatrészek egyikét, amely lehetővé teszi, hogy a napelemek kövessék a Napot és áramot termeljenek az állomás energiaellátásához. Az amerikai tengerészgyalogság helikopterpilótája Moghbeli, aki a piros csíkos szkafandert viseli, és a repülőmérnök O'Hara, a jelöletlen űrruhában lévő asztronauta 2023. szeptember 27-én érkezett az ISS-re a 70. expedíció legénységének tagjaként, és mindkét űrhajósnak ez volt az első űrsétája. A tervek szerint a 70. küldetés hét résztvevője 2024 tavaszán fejezi be munkáját az űrállomáson, ami főként mikrogravitációs jelenségek tanulmányozásából, kardiológiai kísérletekből, illetve űrbéli gyártási technológiák vizsgálatából áll.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Szellemgalaxis tűnt fel a James Webb Űrteleszkóp képein, amely eddig láthatatlan volt
Szellemgalaxis tűnt fel a James Webb Űrteleszkóp képein, amely eddig láthatatlan volt
A JWST infravörös tartományban mérő műszerei által a Hubble képein jóformán láthatatlan galaxisok is megfigyelhetővé válnak.
Első alkalommal készült fotó a teljesen kiépült kínai űrállomásról
Első alkalommal készült fotó a teljesen kiépült kínai űrállomásról
A kínai űrügynökség a napokban tette közzé a fotókat, amelyeken már a teljesen kiépült, három modulból álló Tienkung űrállomás látható.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.