Így néz ki egy űrséta az elejétől a végéig 2023 / 11 / 08 / Bodnár Barna

Mintegy 7 órán át tartott a két NASA asztronauta, Jasmin Moghbeli és Loral O'Hara űrsétája, amit november elsején hajtottak végre. Alábbi videón végigkövethető a művelet, amelynek keretében az űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) kívül eltávolítottak egy rögzítőelemet és megigazítottak egy kábelt, amely korábban zavarta egy külső kamera működését, valamint kicserélték az állomás napelemtábláit tartó alkatrészek egyikét, amely lehetővé teszi, hogy a napelemek kövessék a Napot és áramot termeljenek az állomás energiaellátásához. Az amerikai tengerészgyalogság helikopterpilótája Moghbeli, aki a piros csíkos szkafandert viseli, és a repülőmérnök O'Hara, a jelöletlen űrruhában lévő asztronauta 2023. szeptember 27-én érkezett az ISS-re a 70. expedíció legénységének tagjaként, és mindkét űrhajósnak ez volt az első űrsétája. A tervek szerint a 70. küldetés hét résztvevője 2024 tavaszán fejezi be munkáját az űrállomáson, ami főként mikrogravitációs jelenségek tanulmányozásából, kardiológiai kísérletekből, illetve űrbéli gyártási technológiák vizsgálatából áll.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Magyar Űrhajós Program érdekességei a HUNOR indulásától Houstonig
A Magyar Űrhajós Program érdekességei a HUNOR indulásától Houstonig
Hamarosan kiválasztják a magyar űrhajóst - mi történt eddig a kiválasztás és felkészítés folyamán?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.