Így néz ki menet közben a kilencven fokban forduló kerék, amivel minden eddiginél könnyebb lesz a parkolás

2022 / 01 / 19 / Bobák Zsófia
Így néz ki menet közben a kilencven fokban forduló kerék, amivel minden eddiginél könnyebb lesz a parkolás
A Hyundai Mobis e-corner technológiájával a legzsúfoltabb városokban is boldogulnak majd az önvezető autók.

A Hyundai Mobis autóipari alkatrészgyártó és beszállító 2018-ban kezdett el dolgozni az e-cornerre keresztelt technológiáján, amely lehetővé teszi, hogy az ezzel felszerelt autók kerekei kilencven fokban is tudjanak fordulni, így nehézségek nélkül, oldalazva is lehessen velük parkolni és a fordulást is könnyebben kivitelezni.

A cég, amely számos más futurisztikus közlekedési koncepcióval is előállt már korábban, az új típusú kerekekkel az egyre zsúfoltabbá váló városi közlekedési viszonyokra adaptált járművek számát növelné, később pedig, a trendekhez igazodva, a technológiát önvezető üzemmóddal kombinálva autonóm és minden eddiginél mobilisabb szállító eszközöket gyártana.

Az idei CES-en az e-corner megoldással integrált, hidrogén hajtású M.Vision POP és 2GO járművek prototípusait is kiállították, így közelebbről is megfigyelhető, hogy hogyan fognak működni a (lehetséges) jövő autói. Ugyan a bemutatott példányok már a gyakorlatban is használhatóak, de az utcákon való megjelenésükre még várni kell egy pár évet, a Hyundai Mobis jelenleg a tömeggyártásra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányon dolgozik és 2023-ra tervezi a modulok megjelentetését, 2025-re pedig az önvezető funkcióval való integrációt.

(Motor1 Fotó: Hyundai Mobis)

Bemutatták a kilencven fokban forduló kereket, ami jelentősen megkönnyítheti a parkolást A Hyundai Mobis már a jövő közlekedési formáira gondolt, mikor megtervezte a kereket, a rendszert 2025-re önvezető autókba szeretnék integrálni.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.