Így nézett ki az űrből, ahogy a Hilary hurrikán elérte Kaliforniát 2023 / 08 / 22 / Bodnár Barna

Az Amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) GOES-West nevű meteorológiai műholdja által rögzített alábbi videón a trópusi vihar augusztus 19-21 közötti mozgása látható. A Hilary hurrikán az előzetes előrejelzésekkel ellentétben nem okozott nagy károkat, a 120 kilométer per órás sebességű széllel érkező, ám később fokozatosan gyengülő vihart 4-es kategóriájú hurrikánból poszttrópusi ciklonná minősítették vissza. Ennek ellenére a Hilary az Országos Hurrikán szolgálat szerint történelmi mennyiségű esőt hozott magával, ami katasztrófális áradásokat okoz, emiatt pedig életveszélyes sárlavinák, földcsuszamlások is várhatóak a térségben. Dél-Kalifornia nagy részén az állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett. San Bernardino megyében, ahol rekordmennyiségű, mintegy 34 centiméternyi eső esett egy nap alatt, kötelező evakuálási figyelmeztetést adtak ki a hatóságok, ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakhelyüket. (Borítókép: NOAA)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Attól függően, hogy hol keresgélünk, többféle érdekességet is rejt a végtelen homok.
Ilyen lesz a Földön élni negyedmilliárd év múlva
Ilyen lesz a Földön élni negyedmilliárd év múlva
Lényegében egyetlen szuperkontinens alakul majd ki, ahol nem lesz túl jó móka emlősnek lenni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.