Így nézett ki az űrből, ahogy a Hilary hurrikán elérte Kaliforniát 2023 / 08 / 22 / Bodnár Barna

Az Amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) GOES-West nevű meteorológiai műholdja által rögzített alábbi videón a trópusi vihar augusztus 19-21 közötti mozgása látható. A Hilary hurrikán az előzetes előrejelzésekkel ellentétben nem okozott nagy károkat, a 120 kilométer per órás sebességű széllel érkező, ám később fokozatosan gyengülő vihart 4-es kategóriájú hurrikánból poszttrópusi ciklonná minősítették vissza. Ennek ellenére a Hilary az Országos Hurrikán szolgálat szerint történelmi mennyiségű esőt hozott magával, ami katasztrófális áradásokat okoz, emiatt pedig életveszélyes sárlavinák, földcsuszamlások is várhatóak a térségben. Dél-Kalifornia nagy részén az állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett. San Bernardino megyében, ahol rekordmennyiségű, mintegy 34 centiméternyi eső esett egy nap alatt, kötelező evakuálási figyelmeztetést adtak ki a hatóságok, ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakhelyüket. (Borítókép: NOAA)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.