Így nézett ki New York száz évvel ezelőtt, 4K-s felbontásban 2020 / 02 / 26 / Bobák Áron

1911. A Titanicot éppen csak vízre tették, Magyarország még Osztrák-Magyar Monarchia néven fut, a világ legmagasabb épülete az Eiffel-torony. A svéd Svenska Biografteatern filmvállalat munkatársai New Yorkba utaznak, és útjukat látványos felvételeken örökítik meg. 2020. Denis Shirayev fogja a MoMe által időközben feljavított, valósághű hangokkal ellátott filmet, és a neurális hálózat segítségével felskálázza 4K-ra és 60 fps-re, a DeOldify programmal pedig valamennyire ki is színezi a felvételt. A 109 évet felölelő projekt eredménye a lent látható videó, aminek segítségével minden eddiginél valóságosabban élhetjük át, milyen lehetett a XX. század elejének New Yorkja.                                                                                                       Olyan korban járunk, amikor mindenki kalapot viselt, a nagyvárosok utcái pedig még elsősorban a gyalogosokért voltak. Bár a jól ismert épületek közül a New York látképét ma meghatározó felhőkarcolók még nem álltak, de azért így is szép számmal akad olyan építmény, amit bárki felismer, például a Vasalóhaz (2.55) vagy a Brooklyn híd (6.23), valamint a ma is álló Metropolitan Life Tower (3.30), ami 213 méteres magasságával ekkoriban a város legmagasabb épülete volt, és alig két éve fejezték be az építését.
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
A titok nyitja a kakaóvajban rejlik.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.