Így nézett ki New York száz évvel ezelőtt, 4K-s felbontásban 2020 / 02 / 26 / Bobák Áron

1911. A Titanicot éppen csak vízre tették, Magyarország még Osztrák-Magyar Monarchia néven fut, a világ legmagasabb épülete az Eiffel-torony. A svéd Svenska Biografteatern filmvállalat munkatársai New Yorkba utaznak, és útjukat látványos felvételeken örökítik meg. 2020. Denis Shirayev fogja a MoMe által időközben feljavított, valósághű hangokkal ellátott filmet, és a neurális hálózat segítségével felskálázza 4K-ra és 60 fps-re, a DeOldify programmal pedig valamennyire ki is színezi a felvételt. A 109 évet felölelő projekt eredménye a lent látható videó, aminek segítségével minden eddiginél valóságosabban élhetjük át, milyen lehetett a XX. század elejének New Yorkja.                                                                                                       Olyan korban járunk, amikor mindenki kalapot viselt, a nagyvárosok utcái pedig még elsősorban a gyalogosokért voltak. Bár a jól ismert épületek közül a New York látképét ma meghatározó felhőkarcolók még nem álltak, de azért így is szép számmal akad olyan építmény, amit bárki felismer, például a Vasalóhaz (2.55) vagy a Brooklyn híd (6.23), valamint a ma is álló Metropolitan Life Tower (3.30), ami 213 méteres magasságával ekkoriban a város legmagasabb épülete volt, és alig két éve fejezték be az építését.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.