Így száguld egy Cybertruck a víz alatt – Videó

2024 / 02 / 22 / Felkai Ádám
Így száguld egy Cybertruck a víz alatt – Videó
Milyen mélyen képes a Cybertruck a víz alatt közlekedni? A TechRax csapata most kipróbálta, és erről videót is készítettek.

Habár minket itt Magyarországon a dolog több okból is kevésbé hevesen érint, a Cybertruck körül a megjelenése óta forr a levegő az USA-ban, aminek egyik oka, hogy Elon Musk különböző megszólalásai miatt a jármű megítélése politikai hovatartozás kérdése is, és erre kell rápakolni még azt is, hogy ki hogyan áll az elektromos autókhoz, a Teslához vagy a Big Tech-hez úgy általában. Vagyis sokaknak már azelőtt markáns véleményük van erről az autóról, hogy bármit is tudnának róla. Épp ezért aztán fokozott érdeklődés övezi a jármű legkülönbözőbb tesztjeit, ami után aztán jöhet az édes káröröm vagy épp a bezzegelés.

A mostani videóban azonban a szokott tesztekhez képest tényleg szélsőséges körülmények között próbálják ki ezt a masinát – elviszik fürdeni, ami köztudomásúlag nem a legjobb ötlet egy elektromos szerkezettel kapcsolatban. A Cybertruck viszont csak részben kütyü, részben egy nagyon is potensnek hirdetett terepjáró.

A TechRax YouTube-csatorna a Cybertruckot különböző mélységű vízben próbálta ki tehát, hogy felmérje, mennyire képes az autó elviselni az árvízszerű körülményeket. Az első, nagyobb tócsa esetén a műsorvezető aktiválta a Cybertruck “Wade” üzemmódját, amely megemeli a járművet, és nyomás alá helyezi az akkumulátort a vízen történő áthaladásához. A jármű menetmagasság-beállításait bemutatva – az alacsonytól a nagy magasságig – a videón látni ahogy a Cybertruck könnyedén legyőzi ezt az első tócsát. A kocsi ezután egyre mélyebb tócsákon hatolt át, de egyik sem okozott problémát.

​A Cybertruck mélyvízben produkált teljesítménye ellenére azonban a videó néhány apróbb, a tesztelés után tapasztalt problémával zárul. Az egyik egy, a jármű elejéről hallható, zörgő hang volt, amit viszont könnyen lehetett orvosolni. Ennél aggasztóbb probléma volt a csomagtérajtót és a burkolatot vezérlő gombok meghibásodása, amelyek a vízpróba után nem reagáltak. Bár ezek a funkciók továbbra is működtethetők maradtak az okostelefonos alkalmazáson keresztül, a gomb meghibásodása esélyesen vízkárra utal.

A videó összességében viszonylag pozitív képet fest a Cybertruck úszó tudományáról, mivel a jármű első és hátsó tárolóhelyei szárazak maradtak, és a műsorvezető optimista a Cybertruck általános ellenálló képességét illetően, a kisebb elektronikai problémák ellenére.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.