Így túrázik az oregoni hegyek között az Agility Robotics kétlábú robotja 2022 / 06 / 18 / Palotai Nándor

Az Oregon Állami Egyetemről elszármazott Agility Robotics korábban már kifejlesztett egy kisebb, kétlábú robotot, mely ugyan csak egy mechanikus altest volt, Cassie azonban szó szerint tűzön-vízen átment. Azóta a cég megépítette a saját kétlábú robotját is, mely Digit névre hallgat, és elsősorban ipari környezetbe tervezték monoton, repetatív feladatok elvégzésére. A 158 cm magas, 52cm széles és 45kg súlyú robot egy feltöltéssel 1,5-3 órát képes működni igénybevételtől függően, továbbá 1,5 m/s maximális sebességre képes. Az alábbi felvételen a robot az Agilitiy Robotics oregoni telephelyének környékét fedezi fel, és közben egy kis időre rátért az Észak-Amerikát átszelő legendás túraútvonal, a Pacific Crest Trail közeli szakaszára. (Fotó: Agility Robotics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.