Így túrázik az oregoni hegyek között az Agility Robotics kétlábú robotja 2022 / 06 / 18 / Palotai Nándor

Az Oregon Állami Egyetemről elszármazott Agility Robotics korábban már kifejlesztett egy kisebb, kétlábú robotot, mely ugyan csak egy mechanikus altest volt, Cassie azonban szó szerint tűzön-vízen átment. Azóta a cég megépítette a saját kétlábú robotját is, mely Digit névre hallgat, és elsősorban ipari környezetbe tervezték monoton, repetatív feladatok elvégzésére. A 158 cm magas, 52cm széles és 45kg súlyú robot egy feltöltéssel 1,5-3 órát képes működni igénybevételtől függően, továbbá 1,5 m/s maximális sebességre képes. Az alábbi felvételen a robot az Agilitiy Robotics oregoni telephelyének környékét fedezi fel, és közben egy kis időre rátért az Észak-Amerikát átszelő legendás túraútvonal, a Pacific Crest Trail közeli szakaszára. (Fotó: Agility Robotics)
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.