Így túrázik az oregoni hegyek között az Agility Robotics kétlábú robotja 2022 / 06 / 18 / Palotai Nándor

Az Oregon Állami Egyetemről elszármazott Agility Robotics korábban már kifejlesztett egy kisebb, kétlábú robotot, mely ugyan csak egy mechanikus altest volt, Cassie azonban szó szerint tűzön-vízen átment. Azóta a cég megépítette a saját kétlábú robotját is, mely Digit névre hallgat, és elsősorban ipari környezetbe tervezték monoton, repetatív feladatok elvégzésére. A 158 cm magas, 52cm széles és 45kg súlyú robot egy feltöltéssel 1,5-3 órát képes működni igénybevételtől függően, továbbá 1,5 m/s maximális sebességre képes. Az alábbi felvételen a robot az Agilitiy Robotics oregoni telephelyének környékét fedezi fel, és közben egy kis időre rátért az Észak-Amerikát átszelő legendás túraútvonal, a Pacific Crest Trail közeli szakaszára. (Fotó: Agility Robotics)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.