Így vetettek be F-35-ös vadászokat egy keskeny autópályáról – Videó

2024 / 03 / 15 / Felkai Ádám
Így vetettek be F-35-ös vadászokat egy keskeny autópályáról – Videó
A VMX-1 Obsidian Iceberg hadgyakorlat már egy lehetséges csendes-óceáni hadszíntérre készül, elsősorban Kína ellen.

Az Egyesült Államok Tengerészgyalogságának (USMC) egyes számú hadműveleti tesztelő és értékelő osztaga (VMX-1) kritikus szerepet játszik a tengerek feletti repülési képességek fejlesztésében az új hardver-, fegyver- és szoftverfrissítések szigorú tesztelése és értékelése révén. Ezek képességek közül is kiemelkedik azonban az Expeditionary Air Basing Operations (EABO) , ami egy olyan új stratégia, amely az USMC hatékonyságát növelné egy lehetséges csendes-óceáni hadszíntéren.

Az EABO lényege az ideiglenes bázisokról mozgó, alacsony észlelhetőségű erők bevethetősége, ami lényegében gyors mobilitást tesz lehetővé az ellenséges fenyegetéseknek való minimális kitettség mellett. Ezen stratégia része tehát az Obsidian Iceberg hadgyakorlat-sorozat, amely során tesztelik és finomítják az EABO sikeréhez elengedhetetlen taktikákat, technikákat és eljárásokat.

Az Obsidian Iceberg 23.1 gyakorlatra a TWZ újságírója is meghívást kapott, és alább az ő videó-összeállításuk tekinthető meg erről. Ezen gyakorlat középpontjában az F-35-ös repülőgépek mély légi támogatási küldetéseinek a kiszolgálása állt, beleértve az újrafegyverzést és az üzemanyag-feltöltést.

Az Obsidian Iceberg főbb célkitűzései:

  • Mobilitás és Rugalmasság: Az Expeditionary Air Basing Operations (EABO) koncepció tehát lehetővé teszi a fegyveres erők számára, hogy gyorsan mozoghassanak az előre kijelölt, ideiglenes bázisok között. Ez csökkenti az ellenséges erők általi észlelés és támadás kockázatát, növelve ezzel a túlélési esélyeket a konfliktus esetén.
  • Alacsony Észlelhetőség: A GBU-53B és az F-35B repülőgépek bevetése, amelyek alacsony radarsziluettel rendelkeznek, tovább csökkenti az ellenséges erők által történő észlelés esélyét, így nehezítve az ellenséges védekezést.
  • Légi Támogatás Növelése: A mély légi támogatás képessége, különösen a precíziós fegyverek, mint például a GBU-53B használatával, lehetővé teszi a tengerészgyalogság és más fegyveres erők számára, hogy hatékonyan vegyenek részt a célpontok elleni támadásokban, miközben minimálisra csökkentik a saját veszteségeket.
  • Többnemzeti és Keresztszolgálati Együttműködés: Az ilyen gyakorlatok elősegítik a különböző haderőnemek és szövetségesek közötti együttműködést, növelve a műveletek összehangolását és hatékonyságát. Ez különösen fontos a Csendes-óceán széles és geopolitikailag összetett régiójában.
  • Stratégiai Elrettentés: ezen fejlett képességek demonstrálása növeli az Egyesült Államok és szövetségeseinek elrettentő erejét, és remélhetőleg visszatartja az ellenséges államokat attól, hogy agresszív lépéseket tegyenek a régióban.

Mint azt a TWZ írja, az EABO és az Obsidian Iceberg hadgyakorlat kulcsfontosságúak ahhoz, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei felkészülten szembeszállhassanak a Csendes-óceáni térségben jelentkező biztonsági kihívásokkal, különösen a növekvő kínai katonai jelenlét és terjeszkedési törekvések fényében.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
Az Airwolfot a gyártó szerint ugyanolyan könnyű vezetni, mint egy motorkerékpárt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.