Ilyen lesz az új, hétszemélyes elektromos Volkswagen, az ID.6

2021 / 02 / 06 / Rácz Tamás
Ilyen lesz az új, hétszemélyes elektromos Volkswagen, az ID.6
A kínai ipari minisztérium weboldalán már fent vannak a kocsi képei és adatai.

A Volkswagen elektromos modellcsaládja, az ID sorozat hamarosan új taggal, egy nagy, hét üléssel is rendelhető crossoverrel bővül. A Volkswagen egyelőre hivatalosan nem mutatta be ezt a kocsit, de a kínai piacon való megjelenéshez szükséges engedélyeztetési folyamatban a kínai ipari minisztérium weboldalán már láthatóvá vált pár kép és adat az autóról.


Az autó méretei: 4876x1848x1680 mm. Tengelytáv: 2965 mm. A kocsi csaknem 2,3 tonnát nyom, amihez nem sok a 150 kW-os, 200 lóerős elektromos motor

Az európai ár várhatóan 50 ezer euró, 18 millió forint körül alakul majd

Az ID.6 ötletét a VW még Roomzz néven, tanulmányként mutatta meg 2019-ben:


Volkswagen ID.ROOMZZ

Mint látható, sok izgalmas megoldás a szériagyártásra való felkészítési folyamat áldozatává vált. Eltűntek a koncepcióautóról a tükröket helyettesítő kamerák, az egymással ellentétesen nyíló ajtók, az érdekes fényjátétékok a kocsi orráról. Persze nem kizárt, hogy az európai változat majd érdekesebb lesz, mint a kínai modell!

Ez is érdekelhet:

Így alakul át a magyar autóipar villanyautó-iparrá Az autógyártás ma is meghatározó területe a magyar gazdaságnak és az marad az elektromos mobilitás korában is.

Itt a következő elektromos BMW, az iX Az iX óriási változásokat hoz a márka életében, amiket sokáig kell még emésztgetniük a BMW rajongóinak.

20 hónap, 18 baleset: nyilvánossá tették a Waymo önvezető autóinak baleseti statisztikáit A Google robotautói tavaly és idén csaknem tízmillió kilométert vezettek le Phoenixben súlyos baleset nélkül.

 


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A világon nagyjából húsz szupervulkán létezik, és bár ezek a tűzhányók csak rendkívül ritkán, átlagosan 17 ezer évente törnek ki, már egyetlen ilyen esemény is hatalmas veszélyt jelentene az emberiségre nézve.
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Igazi fahorror: a banyánfa a hinduk szent fája, ám amellett, hogy képes a helyváltoztatásra, egyéb fákat is elfogyaszt, ha úgy adódik.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.