Ilyen lesz (helyesen: NEM lesz) Bill Gates új ladikja: 645 millió dollár és hidrogénnel megy

2020 / 02 / 10 / Rácz Tamás
Ilyen lesz (helyesen: NEM lesz) Bill Gates új ladikja: 645 millió dollár és hidrogénnel megy
Na jó, még nincs egészen készen, de ha az lesz, csodás lesz, csendes és tiszta.

A Sinot nevű holland yacht-manufaktúra tavaly ősszel, a monacói hajókiállításon mutatta be az Aqua koncepciót. A 112 méter hosszú luxushajó a szuperyachtok közül is a nagyobbak közül való: 40 méter felett már ebbe a kategóriába tartoznak ezek a gazdagember-játékok. (Abramovics orosz milliárdos hírhet hajója, az Eclipse azért még ennél is nagyobb: az 162,5 méter hosszú.) Viszont az füstöl, az első bejelentkezett vevőé, Bill Gates-é meg nem.

(Egy kis közbeszúrás: időközben a Sinot cáfolta, hogy Bill Gates rendelt volna a zöld szuperjachtból. Kár, jól állt volna neki.)

Az Aqua mozgatásáról tüzelőanyag-cellák gondoskodnak, melyeket folyékony állapotban tárolt hidrogén működtet. Az öt fedélzettel rendelkező, 31 fős személyzettel és 14 vendéggel hajózó csodával csak egy baj van: egyelőre nem létezik. Viszont most, hogy ilyen komoly vevő jelentkezett be rá, biztosan megcsinálják. Ennek pedig mind örülhetünk, még akkor is, ha nem túl valószínű, hogy valaha feljutunk egy ilyen úszómedencés, csigalépcsős úszó palotára. Hiszen ha elterjed a hidrogén-technika a luxusjachtok piacán és a nagyon gazdagok körében ciki lesz füstölgő dízel vagy gázturbinás hajóval járni, ha a hatalmas tankerek, konténerhajók mellett csak hajszálnyival is, de legalább csökken majd egy cseppet a tengeri forgalom CO2-emissziója.

Ja, és az Aqua így néz majd ki, ha elkészül:


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Lassan, de egyre gyorsulva gördül az autógumigyártás is a fenntarthatóság felé
Lassan, de egyre gyorsulva gördül az autógumigyártás is a fenntarthatóság felé
A német Continental portugáliai gumiabroncsgyárában mutatta be, hogyan formálják a gumigyártást CO2-semlegessé, körforgásossá, fenntarthatóvá.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.