Ilyet még nem láttál: drónokból álló utasszállító landolt az abu-dzabi repülőtéren 2024 / 02 / 14 / Bobák Áron

A drónshowk mára szinte minden nagyobb rendezvény kötelező elemeivé váltak az augusztus 20-i tűzijátéktól kezdve a sydney-i újévi ünnepségen keresztül a Super Bowl utáni műsorig, ám olyat, amit az Egyesült Arab Emírségekben összehoztak, még sehol nem láttunk. A kifejezetten ilyen műsorokra specializálódott Skymagic egy 1750 drónból álló flottával vette be az éjszakai eget, amelyek előbb egy sólyommá majd egy utasszállítógép pilótafülkéjévé álltak össze, végül pedig egy komplett Airbus A380-as utasszállítót formáztak meg, ami le is szállt az abu-dzabi repülőtér kifutópályáján (ez a lenti videóban 1.38-tól látható). A látványos műsor apropóját egyébként az adta, hogy a város nemzetközi repülőterét a napokban az emírségek első elnöke után Zájed Nemzetközi Repülőtérre keresztelték át. A repülőtér nem csak a nevében újult meg, hiszen a néhány hónappal ezelőtt elkészült új terminálnak köszönhetően a kapacitása nagyjából a duplájára emelkedett, így évente már 45 milliós utasforgalmat is ki tud szolgálni.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.