Íme az elektromos roller, amit sosem kell tölteni

2023 / 09 / 02 / Bobák Áron
Íme az elektromos roller, amit sosem kell tölteni
Az elektromos járművekkel szemben visszatérő kritika, hogy hiába nem bocsátanak ki káros anyagokat, valójában csak annyira zöldek, amennyire a gyártásuk és a működésükhöz szükséges energia előállítása. Az S80 Solar Scooternél viszont a második kifogást egész nyugodtan kihúzhatjuk a listáról.

A kínai Jiangsu Snail Zhixing Technology idén júniusban mutatta be a különleges, napelemekkel felszerelt rollert, amit a napokban megrendezett berlini IFA kiállításra is elhoztak, így volt lehetőségünk közelebbről is megnézni, hogy néz ki egy olyan roller, amit ideális esetben soha nem kell tölteni. Az S80-nak az elejére valamint a padlólapjára is napelemet szereltek, amelyek elegendő kapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy időjárástól függően 7-14 óra alatt feltöltsék a 468 Wh-s akkumulátort, ami nagyjából 35 kilométernyi hatótávot tesz lehetővé. Ahogy azt a cég képviselője elmondta, akkor sincs probléma, ha éppen nem süt a nap, hiszen a roller hálózatról is tölthető, igaz, így éppen a legnagyobb előnye veszik oda.

Tény, hogy az Európában 1500 euróért (azaz nagyjából 580 ezer forintért) kapható S80 számos tekintetben alulmarad a Xiaomi, az Aprilia és más gyártók hasonló árkategóriájú rollereivel szemben, hiszen ezek jellemzően 50-70 kilométeres hatótávval rendelkeznek, és a sebességük is jócskán felülmúlja a kínai rollerét, aminek 500 wattos motorja legfeljebb 20 km/h-s sebességet tesz lehetővé. Az S80 ráadásul meglehetősen nehéz is, a tömege eléri a 40 kilogrammot, így a szállítása kevésbé kényelmes, mint a 20-25 kilogrammos rollereké.

Ennek ugyanakkor vannak előnyei is, hiszen a roller már ránézésre is masszív darab, ami akár egy 150 kilogrammos embert is elbír, a rendkívül vastag kerekeinek köszönhetően pedig valószínűleg kényelmesebb közlekedni vele a városban, mint más rollerekkel. Az S80-ból emellett kapható üléssel és csomagtartóval felszerelt változat is, ami már gyakorlatilag inkább elektromos robogó, mint roller. A gyártó extrákkal is bőségesen ellátta a járművet, hiszen a kormányon található digitális kijelzőn kívül (amin a sebességet, a megtett távot valamint az akkumulátor töltöttségét láthatjuk) a rolleren található irányjelző és beépített GPS is, ami a lopással szemben is védi a járművet.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.