Íme az új európai műhold első, elképesztő részletességű képei 36 ezer kilométer magasból 2023 / 05 / 19 / Bodnár Barna

Az ESA (Európai Űrügynökség) közzétette a Meteosat Third Generation Imager-1 (MTG-I1) első felvételét, amelyen olyan részletességgel láthatjuk az Európa és Afrika feletti időjárást 36 ezer kilométer magasságból, amire korábban nem volt példa. A műhold fedélzeti műszereinek köszönhető hatalmas felbontású képek az időjárás-előrejelzőknek értékes információkat nyújtanak az Európa nagy részét beborító és Afrika egyenlítői térségében és az Atlanti-óceánon látható felhőkről. A 2022 decemberében indított MTG-I1 két teljesen új, csúcstechnológiás műszerrel - egy úgynevezett rugalmas kombinált képalkotóval és Európa első villámképalkotójával - rendelkezik, és az eddigieknél jóval magasabb minőségű adatokat szolgáltat, ezáltal az időjárás-előrejelzések is pontosabbak lehetnek majd. Az MTG-I1 a bolygó 80 százalékát képes folyamatosan megfigyelni, így például pontos adatokkal és képekkel szolgál a felhők és a talaj között létrejövő villámlásokról is. Az MTG küldetés az európai meteorológiai műholdakkal foglalkozó kormányközi szervezet, az Eumetsat és az Európai Űrügynökség együttműködésében valósult meg. Az ESA felelős az MTG műholdak kifejlesztéséért és beszerzéséért, az Eumetsat pedig meghatározza rendszerkövetelményeket, fejleszti a kapcsolódó földi rendszereket, üzemelteti a műholdakat, és az adatokat a felhasználók rendelkezésére bocsátja.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A marsjáró az úgynevezett Bunsen Csúcsnál akadt rá a 24. mintára, amit már nagyon várt a NASA.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.