Ingyen taxizhat és Tinder kedvezményeket kap, aki beoltatja magát az USA-ban

2021 / 05 / 25 / Pőcze Balázs
Ingyen taxizhat és Tinder kedvezményeket kap, aki beoltatja magát az USA-ban
Ahogy nő a beoltottak száma és ezzel együtt csökken az oltási kedv az Egyesült Államokban, a Biden-kormány igyekszik mindent bevetni, hogy az ország túl legyen a járványon.

A The New York Times már három hete arról számolt be, hogy miután az USA megközelítette a 150 millió beoltottat, elkezdett csökkenni az első oltásukat megkapók száma. A háttérben a Johnson & Johnson vakcina ideiglenes szüneteltetése mellett az áll, hogy arányaiban egyre több a még nem beoltottak közt az olyan ember, aki egyáltalán nem szeretne oltást kapni, vagy nagyon nehezen tud időt találni rá. Április közepén még napi 3.4 millió amerikait oltottak be naponta, ez mostanra 1.8 millióra csökkent.

A Biden-kormány épp ezért szokatlan eszközökhöz nyúlt.

Az Ars Technicán arról olvashattunk, hogy az egyik váratlan partnerük randiappok egy csoportja lesz. Az OKCupidon például külön profil jelvényeket kapnak a beoltottak, és két napig gyakrabban jelenítik meg őket a keresésekben. Emellett a cég állítása szerint az oltás amúgy is előnyt jelent más, társat keresőkkel szemben: tizenöt százalékkal több lájkra, tizennégy százalékkal több találatra és négy és fél százalékkal több üzenetre számíthatnak a COVID fertőzéstől védettek. Az OKCupid mellett a Magyarországon is népszerű Tinder "super like"-okat, oltási pont információkat és egyéb háttéranyagokat biztosít a felhasználói számára. A programban ezek mellett legalább féltucat hasonló szolgáltatás vesz részt, az Ars Technica szerint a szóvivőnek nehezére esett mosolygás nélkül felsorolni azokat.

Ezzel egy időben ingyen taxizással is buzdítják az USA lakosságát az életmentő oltásra: a Reuters arról ír, hogy az Uber és a Lyft négyszer huszonöt, illetve kétszer tizenöt dollár kedvezménnyel viszi az utasait az oltási pontokra. Néhány hete még arról olvashattunk, hogy a Biden-kormány megnehezíti a taxis cégek dolgát, hogy a sofőrjeik alkalmazottak helyett alvállalkozók lehessenek, ám úgy tűnik, hogy a szükség Joe Bidennél is törvényt bont.

(Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Magyarországon is indul a Facebook társkeresője A világ legnagyobb közösségi platformja az életünk újabb területét nézte ki magának. Indul a társkeresés a Facebookon, mutatjuk hogyan működik.

Hamarosan háttérellenőrzés is kérhető lesz a kiszemelt partnerről a Tinderen A Tinder-felhasználók nemsokára olyan nyilvános adatokhoz is hozzáférhetnek (leendő) randipartnereikkel kapcsolatban, minthogy korábban volt-e dolguk a rendőrséggel valamilyen erőszakos bűncselekmény miatt.

A Tinder készített egy játékot a világvégéről, de inkább mégsem most jelentetik meg Kevesen tudták, hogy a Tinder videojátékot fejleszt, még kevesebben, hogy az apokalipszisről. Az viszont biztos, hogy nem most fogják megjelentetni a téma „aktualitása” miatt.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.