Hogyan töröld magad az Instagramról
2020 / 09 / 09 / Bobák Áron
Hogyan töröld magad az Instagramról
Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

Először is fontos tudni, hogy - ahogy már említettük - a fiókunk megszüntetésére az Instagram két különböző lehetőséget is kínál, hiszen a végleges törlés mellett módunkban áll csak ideiglenesen is felfüggeszteni azt. Utóbbi jó megoldás lehet arra az esetre, ha még nem tudod biztosan eldönteni, hogy végleg meg szeretnél-e válni a közösségi oldaltól, vagy csak eleged lett belőle, de később még visszatérnél.

Instagram-fiók felfüggesztése

A fiókunk ideiglenes deaktiválására a mobilalkalmazásból nincs lehetőségünk, mobilos böngészőben vagy számítógépen kell belépnünk a profilunkba. Ezután a profilképedre kattintva válaszd a Beállításokat, itt pedig az oldal alján kattints a "Fiókom átmeneti kikapcsolása" gombra.

Az Instagram ezután megkérdezi, hogy miért függeszted fel a fiókodat, majd a legördülő menüben újra meg kell adnod a jelszavad, és készen is vagy. A profilod ideiglenesen eltűnik az oldalról, így azt más felhasználók semmilyen módon nem fogják látni, viszont a képeid, videóid, Insta-sztorijaid, beszélgetéseid és minden más megmarad a rendszerben. A fiókodat nem kell újraaktiválnod, ez abban a pillanatban automatikusan megtörténik, amint újra bejelentkezel a felhasznalóneveddel és a jelszavaddal. Fontos viszont tudni, hogy erre legkorábban 24 óra elteltével kerülhet sor, ha ennél előbb próbálsz meg újra bejelentkezni, csak egy hibaüzenetet fogsz kapni arról, hogy a profilod deaktiválása még folyamatban van. A deaktiválást emiatt érdemes jól átgondolni, mint ahogy az újraaktiválást is, ugyanis az Instagram hetente csam egyszer engedélyezi a fiók felfüggesztését.

Instagram-fiók végleges törlése

Ahogy a fiók felfüggesztését, úgy ezt sem tudod mobilalkalmazásból elintézni, tehát mobilos böngészőben vagy számítógépen kell bejelentkezned az Instagramra. Ezt a lehetőséget viszont nem fogod megtalálni a menüben, így a fiókod végleges törléséhez ide kell kattintanod, vagy beírni a böngésző címsorába, hogy “instagram.com/accounts/remove/request/permanent”. Ezután szintén válaszolnod kell arra a kérdésre, hogy miért törlöd a profilodat, majd megadni a jelszavad.

A fiókod végleges törlése után minden, az Instagramon közzétett tartalom azonnal törlődik, és ugyanazzal a felhasználónévvel már nem fogsz tudni újra regisztrálni, ha meggondolnád magadat.

Instagram-fiók adatainak mentése

Ha szeretnéd megőrizni az Instagramos tevékenységedet, akkor a fiókod törlése előtt érdemes lementeni az adatait. Ehhez kattints a profilképedre, majd a beállításokon belül a bal oldali menüben az “Adatvédelem és biztonságra” (mobilaklamazásban a “Biztonság” menüpontot kell kiválasztani). Itt a letöltés kérése (mobilalkalmazásban: adatok letöltése) gombra kattintva meg kell adnod az email-címedet, és az Instagram 48 órán belül elküldi neked a fényképeid, hozzászólásaid és profiladataid másolatát.

(Fotó: Solen Feyissa/Unsplash, Pixabay)

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Rakéta az Instagramon is!
Kövesd be, később jól jársz majd!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.