Ez az Apple válasza arra, ha nem bírja a nap végéig az iPhone 12

2021 / 07 / 15 / Pőcze Balázs
Ez az Apple válasza arra, ha nem bírja a nap végéig az iPhone 12
Váratlanul és teljes csöndben dobta piacra az Apple a tavalyi iPhone modellekhez készült, a telefonok hátára mágnessel illeszthető Magsafe akkumulátort.

Két hónap múlva valószínűleg már az új iPhone család tagjait mutogatják Tim Cook és kollegái, de valamiért mégis most döntött úgy az Apple, hogy piacra dob egy sokaknak fontos kelléket az iPhone 12-höz. A Magsafe akkumulátor a korábban megjelent tokokhoz és tárcákhoz hasonlóan a készülékben lévő mágneshez kapcsolódik, így ad plusz töltést az iPhone-nak. Ilyen mágnes a régebbi iPhone-okban nincs, így a kiegészítő jelenleg csak az iPhone 12-kkel működik, ám gyakorlatilag biztos, hogy az iPhone 13-mal is kompatibilis lesz.

Az Apple ugyan általában nem beszél pontos akkumulátor kapacitásról, de a fényképek alapján úgy tűnik, hogy a Magsafe akku 1460 milliamperórás, ami a Gizmodo cikke szerint nem biztos, hogy igazán nagy segítség. A legkisebb Mini ugyanis 2227, a legnagyobb Pro Max pedig 3687 mAh-ás, vagyis előbbit nulláról kilencven százalékra, utóbbit csak ötvenötre fogja tölteni a kütyü. Fontos, hogy ezek még csak becslések, hiszen az Apple.com szerint 5-7 munkanapot kell várni az első példányok megérkezésére. Ami a sebességet illeti, amikor a zsebünkben van a telefon, akkor 5 wattal érkezik a töltés, míg ha a Magsafe akkumulátorba bedugtuk a külön megvásárolható USB-C - lightning kábelt, akkor 15 wattal, feltéve, hogy legalább 20 wattos a fali csatlakozónk. Egy iPhone 12 Pro teljes feltöltése 5 wattal több mint három órát is igénybe vehet.

Ha túl kevés volna a teljesítmény, vagy túl sok a negyvenezer forintos ár,

akkor vannak alternatívái az Apple termékének. John Gruber ismert Apple bennfentes és a Trusted Reviews is az Anker PowerCore Magnetic 5K-t említi. A nagyjából tizenötezer forintért kapható kütyü kevésbé elegáns ugyan, bedugva is csak 5 wattal tölt, és az iPhone nem tudja kiírni a pontos töltöttségét, de cserébe a kapacitása több mint háromszor akkora, 5000 mAh-ás. És kábelt is adnak hozzá.

További cikkek a témában:

Már a függönyt sem kell a saját kezünkkel elhúznunk, egy új eszköz megoldja helyettünk A Switchbot Curtain egycsapásra okosfüggönyt varázsol a sima függönyünkből, de ezért elég komoly árat kell fizetnünk.

Kihagyott ziccer, de bombagól is lehet még a Huawei Watch 3 Pro A Huawei Watch 3 Pro a kínai gyártó korábbi okosóráihoz hasonlóan kitűnő választás bármilyen sporthoz, emellett több helyzetben a telefonunkat is kiválthatja. Az ára miatt viszont mindenképpen érdemes átgondolni, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk.

Mi az a lézer TV és van-e esélye az OLED-del szemben? A fejlesztésekben élen járó HiSense Magyarországon is bemutatta a 4K-s lézer TV-sorozatának legújabb modelljét, ami sok tekintetben teljesen egyenrangú vetélytársa az OLED-nek.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.