Itt a címkementes, száz százalékban újrahasznosított anyagból készült palack az Eviantól

2020 / 07 / 21 / Rácz Tamás
Itt a címkementes, száz százalékban újrahasznosított anyagból készült palack az Eviantól
Az ivóvizet bepalackozni és hurcolni ide-oda a világban annyira környezetszennyező és felesleges, hogy igazán az a minimum, amit most az Evian csinált a négydecis vizével.

Az Evian a francia Danone-csoport tagja, a nagy mennyiségben palackozott vizek egyik prémiummárkája. Az 1859 óta forgalmazott Evian vizet immár 25 éve töltik PET-palackba és úgy szállítják szét Franciaországból szerte a világba.

A PET-palack praktikus és olcsó csomagolóanyag, mégis egyre kínosabb egy presztízsmárkának, hogy az általa (is) termelt szeméttel vannak tele a folyók, tengerek. Az Evian ezért olyan hulladékkezelési stratégiát alkotott, mely szerint 2025-re megvalósítja a körkörös termelési modellt és 100%-ban újrahasznosítja a felhasznált és elhasznált csomagolóanyagokat. A cég azt is felismerte, hogy a feldolgozás hatékonyságát nagyban javítja, ha nem kell a palackra ragasztott címkével bajlódni, ezért elkészítették első címkementes PET-palackjukat:

A címkementes palackok 100%-ban újrahasznosított anyagból készültek (a kupakok viszont még nem). Az új flakonokat az Evian elsősorban az online megrendelések teljesítésében tudja használni, mert ebben az értékesítési csatornában nem előírás a meghatározott termékinformációk feltüntetése az élelmiszerek csomagolásán és vonalkódra sincs szükség. A négydecis flakonos Evian egyelőre Franciaországban érhető el a márka webshopjában lebonyolított megrendeléseknél, szeptembertől pedig a délkelet-ázsiai piacokon vezetik be az új kiszerelésű vizet.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.