Itt a címkementes, száz százalékban újrahasznosított anyagból készült palack az Eviantól

2020 / 07 / 21 / Rácz Tamás
Itt a címkementes, száz százalékban újrahasznosított anyagból készült palack az Eviantól
Az ivóvizet bepalackozni és hurcolni ide-oda a világban annyira környezetszennyező és felesleges, hogy igazán az a minimum, amit most az Evian csinált a négydecis vizével.

Az Evian a francia Danone-csoport tagja, a nagy mennyiségben palackozott vizek egyik prémiummárkája. Az 1859 óta forgalmazott Evian vizet immár 25 éve töltik PET-palackba és úgy szállítják szét Franciaországból szerte a világba.

A PET-palack praktikus és olcsó csomagolóanyag, mégis egyre kínosabb egy presztízsmárkának, hogy az általa (is) termelt szeméttel vannak tele a folyók, tengerek. Az Evian ezért olyan hulladékkezelési stratégiát alkotott, mely szerint 2025-re megvalósítja a körkörös termelési modellt és 100%-ban újrahasznosítja a felhasznált és elhasznált csomagolóanyagokat. A cég azt is felismerte, hogy a feldolgozás hatékonyságát nagyban javítja, ha nem kell a palackra ragasztott címkével bajlódni, ezért elkészítették első címkementes PET-palackjukat:

A címkementes palackok 100%-ban újrahasznosított anyagból készültek (a kupakok viszont még nem). Az új flakonokat az Evian elsősorban az online megrendelések teljesítésében tudja használni, mert ebben az értékesítési csatornában nem előírás a meghatározott termékinformációk feltüntetése az élelmiszerek csomagolásán és vonalkódra sincs szükség. A négydecis flakonos Evian egyelőre Franciaországban érhető el a márka webshopjában lebonyolított megrendeléseknél, szeptembertől pedig a délkelet-ázsiai piacokon vezetik be az új kiszerelésű vizet.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egyáltalán nem biztos, hogy a szén-dioxid-leválasztás jó megoldás a globális felmelegedés problémájára
Egyáltalán nem biztos, hogy a szén-dioxid-leválasztás jó megoldás a globális felmelegedés problémájára
Bár a szén-dioxid forrásnál történő leválasztása vagy a légkörből való eltávolítása jó ötletnek tűnhet a kibocsátás csökkentése szempontjából, a magas költségek, illetve a szén-dioxid tárolásával kapcsolatos kihívások gátat szabhatnak a technológia terjedésének.
Elkezdett sodródni a világ legnagyobb jéghegye
Elkezdett sodródni a világ legnagyobb jéghegye
Az egykor az Antarktisz részét képező jéghegy az elmúlt hónapokban a szél és az áramlatok hatására lendületet vett, mostanra pedig már az Antarktiszi-félsziget északi csücskénél tart.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.