Itt az okosvekker, ami egyszer és mindenkorra kipenderíti a mobilt a hálóból

2020 / 07 / 16 / Perei Dóra
Itt az okosvekker, ami egyszer és mindenkorra kipenderíti a mobilt a hálóból
Sokak fejében a vekker már csupán emlék, hiszen az ébresztőóra szerepét átvette a mobiltelefon, ami viszont az alvás minőségét is lerontotta. Arról nem beszélve, hogy a reggelek is eleve stresszesen indulnak, ha rögtön a képernyőt bámuljuk, este pedig ugyanez ellehetetlenítheti a nyugodt alvást. Ez az igény hívta életre egy amerikai cég intelligens ébresztőóráját, ami szinte mindent tud, amit a mobilok, kivéve az internetezési lehetőséget. És éppen ez a legjobb benne.

A Loftie egy 2018-ban alakult, New York-i székhelyű egészségtudatos életmóddal foglalkozó cég, melynek küldetése száműzni a telefonokat a hálószobából, azért, hogy újra „emberi lényekként ébredhessünk”. Sikeres Indiegogo kampányuk után piacra dobott digitális ébresztőórájuk ígérete szerint mindez anélkül is lehetséges, hogy vissza kellene repülnünk az időben a retro vekkerek korába. (Így jó eséllyel senki sem akarja majd földhöz vágni idegesítő ébresztőhangja miatt.) A Loftie ébresztője két szakaszban történik: az első hang egészen lágy, csak a második erősödik fel, ezért a szundi-gomb kedvelőinek is ideális. Vagy, ha inkább saját zenére kelnénk, csatlakoztathatjuk hozzá telefonos playlistünket. Ezen kívül egy alkalmazás segítségével monitorozza alvási szokásainkat, valamint javaslatokat tesz annak optimalizálására.

Szándékosan „offline"-ra tervezték, azaz nem csatlakozik a közösségi oldalakhoz, nem nyitja meg az emaileket, vagyis rövid úton kitessékeli a stresszt a hálószobából.

Ami az elalvást illeti, az okosvekker abban is segít: számos tanulmány bizonyította, hogy jobb az alvás minősége, ha a mobil és a táblagép nincs a hálóban, mivel a monitor fénye csökkenti a melatonin, az alvási ciklust szabályozó hormon termelését, így az elalvás előtti böngészés könnyen álmatlanságot és nehezen induló reggeleket okozhat. A Loftie vezetett meditációkkal, légzőgyakorlatokkal, relaxációs hangfürdőkkel segíti az elalvást, tudományosan kalibrált fehér, barna és rózsaszín zajokkal, vagy a természet hangjaival segít ellazulni. A Loftie applikációja nélkül is működik, de aki változatos ébresztő dallamokra vágyik, vagy távolról szeretné programozni az eszközt, letöltheti az iOS és Android alkalmazást.

Fejlesztőinek eltökélt szándéka visszaállítani életünk elveszett egyensúlyát azáltal, hogy a mobilok kikerülnek a hálószobákból, a nyugodtabb reggeleknek köszönhetően pedig az életminőség is javulhat. A fehér és fekete színben elérhető digitális ébresztőórát százhuszonkilenc dollárért, körülbelül negyvenezer forintért kínálják, a szállítása pedig 2020 novemberében esedékes.

(Fotó: The Gadget Flow)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.