Jönnek a bolti robotok, amik csokival üldözik a vásárlókat 2021 / 03 / 23 / Bobák Áron

A kasszák előtt sorakozó csokispolcok mára minden élelmiszerboltnak a megkerülhetetlen elemeivé váltak, azonban ez az apró pszichológiai trükk csupán a kezdet volt ahhoz képest, amit a Mars és a Savioke kitalált. A két cég által kifejlesztett, Smiley nevű robotot elsőként egy New York-i vegyesboltban helyezték üzembe, és amint a lenti videóban látható, csokikkal megrakodva üldözi a vásárlókat a polcok között. A viszonylag egyszerű funkció komoly technológiát takar, hiszen a Smiley az önvezető autóknál is használt eszközökkel, többek között Lidarral és szenzorokkal tájékozódva szlalomozik a polcok és vásárlók között, ha pedig valaki megközelíti, automatikusan megáll. A Gizmodo szerint a technológiából a boltok is sokat profitálhatnak, hiszen az eddiginél hatékonyabban tudják felmérni a vásárlók viselkedését, a robot által küldött visszajelzések így a boltok berendezésére is hatással lehetnek.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.