Jönnek a bolti robotok, amik csokival üldözik a vásárlókat 2021 / 03 / 23 / Bobák Áron

A kasszák előtt sorakozó csokispolcok mára minden élelmiszerboltnak a megkerülhetetlen elemeivé váltak, azonban ez az apró pszichológiai trükk csupán a kezdet volt ahhoz képest, amit a Mars és a Savioke kitalált. A két cég által kifejlesztett, Smiley nevű robotot elsőként egy New York-i vegyesboltban helyezték üzembe, és amint a lenti videóban látható, csokikkal megrakodva üldözi a vásárlókat a polcok között. A viszonylag egyszerű funkció komoly technológiát takar, hiszen a Smiley az önvezető autóknál is használt eszközökkel, többek között Lidarral és szenzorokkal tájékozódva szlalomozik a polcok és vásárlók között, ha pedig valaki megközelíti, automatikusan megáll. A Gizmodo szerint a technológiából a boltok is sokat profitálhatnak, hiszen az eddiginél hatékonyabban tudják felmérni a vásárlók viselkedését, a robot által küldött visszajelzések így a boltok berendezésére is hatással lehetnek.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.