Jönnek a robotok és kiveszik a kezünkből a kapát, gereblyét, permetezőt

2020 / 06 / 15 / Rácz Tamás
Jönnek a robotok és kiveszik a kezünkből a kapát, gereblyét, permetezőt
2022-ben piacra kerül a világ első autonóm farmrobot-flottája. Tom, Dick és Harry végzi a munkát, Wilma, az Agy pedig irányítja őket.

Small Robot Company néven alapítottak startupot brit mérnök-agronómusok, hogy közösségi támogatással kifejlesszenek és gyártani kezdhessenek egy új mezőgazdasági robot-családot. Az új robotok a vegyszerezés minimumra szorításával nevelnék a kultúrnövényeket, új, fizikai módszerekkel bánnának el a kártevőkkel, gyomlálnának permetezés helyett - és persze a vetést, ültetést is elvégeznék.

Az új agrár-fegyverrendszerben Wilma az agy, a központi számítógépen futó AI-szoftver, mely analizálja az autonóm robotkatonák által gyűjtött adatokat, megalkotja a stratégiát és kiadja a parancsokat a kártevők elleni támadásokhoz. Tom, Dick és Harry a harctéri katonák: Tom felméri a terepet, megalkotja a hadászati térképet. Dick ezután iszonyú villámaival megsemmisíti az ellenséget. Harry pedig az élelmezésről gondoskodik: vet és ültet. Sőt: a Small Robot Company egy olyan rendszeren is dolgozik, amely a meztelencsigákat is felismeri és elpusztítja, egyesével, pazarló, mindent lemérgező permetezés nélkül.


Tom, a terepfelmérő robot

Harry, a gyilkos robot

Az ötletgazdák közösségi finanszírozási projektet indítottak az elképzelés megvalósításához, amely sikeresen zárul. 2,1 millió fontot gyűjtöttek össze, ehhez jött még félmillió font támogatás az új gépek irányt érdeklődő brit farmerektől. Ez a kb. egymilliárd forintos tőke a cég alapítói szerint elég ahhoz, hogy biztosra ígérjék: 2022-ben piacra kerülnek az új farmrobotok.

Mint az egyik alapító igen szuggesztíven magyarázza az alábbi videóban, koncepciójuk olyan új, modern mezőgazdaság alapja lehet, amely a technológiai és gazdasági hatékonyság javítása mellett végre elmozdítja a fenntarthatóság irányába az élelmiszernövény-termesztés mai, vegyszeres védekezésre alapozott bevett gyakorlatát.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.