Jönnek a robotok és kiveszik a kezünkből a kapát, gereblyét, permetezőt

2020 / 06 / 15 / Rácz Tamás
Jönnek a robotok és kiveszik a kezünkből a kapát, gereblyét, permetezőt
2022-ben piacra kerül a világ első autonóm farmrobot-flottája. Tom, Dick és Harry végzi a munkát, Wilma, az Agy pedig irányítja őket.

Small Robot Company néven alapítottak startupot brit mérnök-agronómusok, hogy közösségi támogatással kifejlesszenek és gyártani kezdhessenek egy új mezőgazdasági robot-családot. Az új robotok a vegyszerezés minimumra szorításával nevelnék a kultúrnövényeket, új, fizikai módszerekkel bánnának el a kártevőkkel, gyomlálnának permetezés helyett - és persze a vetést, ültetést is elvégeznék.

Az új agrár-fegyverrendszerben Wilma az agy, a központi számítógépen futó AI-szoftver, mely analizálja az autonóm robotkatonák által gyűjtött adatokat, megalkotja a stratégiát és kiadja a parancsokat a kártevők elleni támadásokhoz. Tom, Dick és Harry a harctéri katonák: Tom felméri a terepet, megalkotja a hadászati térképet. Dick ezután iszonyú villámaival megsemmisíti az ellenséget. Harry pedig az élelmezésről gondoskodik: vet és ültet. Sőt: a Small Robot Company egy olyan rendszeren is dolgozik, amely a meztelencsigákat is felismeri és elpusztítja, egyesével, pazarló, mindent lemérgező permetezés nélkül.


Tom, a terepfelmérő robot

Harry, a gyilkos robot

Az ötletgazdák közösségi finanszírozási projektet indítottak az elképzelés megvalósításához, amely sikeresen zárul. 2,1 millió fontot gyűjtöttek össze, ehhez jött még félmillió font támogatás az új gépek irányt érdeklődő brit farmerektől. Ez a kb. egymilliárd forintos tőke a cég alapítói szerint elég ahhoz, hogy biztosra ígérjék: 2022-ben piacra kerülnek az új farmrobotok.

Mint az egyik alapító igen szuggesztíven magyarázza az alábbi videóban, koncepciójuk olyan új, modern mezőgazdaság alapja lehet, amely a technológiai és gazdasági hatékonyság javítása mellett végre elmozdítja a fenntarthatóság irányába az élelmiszernövény-termesztés mai, vegyszeres védekezésre alapozott bevett gyakorlatát.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
A Sports Illustrated dolgozói felháborodtak, a lap tulajdonosa hárít.
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.