Jönnek az elektromos daruskocsik is

2021 / 04 / 01 / Justin Viktor
Jönnek az elektromos daruskocsik is
A New York-i áramellátást biztosító Con Edison energiaipari vállalat új elektromos daruskocsival rukkolt elő.

Elektromos haszongépjárművek

Egyre több az elektromos kisteherautó, létezik már elektromos iskolabusz és még néhány elektromos haszongépjármű, de elektromos emelőkosaras teherautó eddig még nem volt. Eddig. A Con Edison, New York City és az Egyesült Államok egyik legnagyobb energiaszolgáltató társasága egy kanadai gyártóval együttműködve 2022-re ugyanis létrehozza ezeket is a flottájához.

A ConEdisonnak nincs óriási flottája, a közüzemi vállalatnak körülbelül 300 kosaras teherautója van, de a vállalat azt tervezi, hogy a platform-csere üzenetként szolgálhat a gyártóknak, hogy eljött az idő az ilyen típusú járművek villamosítására is.

Villamosítás

"A közepes és nagy teherbírású teherautók villamosítása nagyobb kihívást jelent, mint a személygépkocsiké, de az első teljesen elektromos daruskocsik megvásárlása azt mutatja, hogy a piacuk már létrejött, és innen már csak nőni fog és gyorsulni. Bár kezdetben csekély méretű, de ez fontos lépést jelent a Con Edison flottájának villamosítása felé vezető úton" - mondta Tim Cawley, a vállalat vezérigazgatója.

A ConEd két kanadai gyártóval, a Lion Electric és a Posi-Plus céggel fogott össze elektromos teherautója megtervezése és legyártása érdekében. A haszongépjárműnek Lion8 elektromos alváza lesz, amely a Lion cég néhány elektromos járművének alapjául is szolgál, valamint kap egy daru-felépítményt kosárral, hogy a ConEd dolgozói elérhessék az elektromos vezetékeket és más megemelt infrastrukturális elemeket.

Az első jármű 2022 elejére készülhet el, majd tesztelik egy kísérleti programban. Ha minden jól megy a ConEd elektromos daruskocsija helyet kap a tehergépjármű-flottában, mely New York City és Westchester Megye elektromos felsővezeték-rendszerét tartja karban.

Az új daruskocsi egyetlen feltöltéssel a becslések szerint 210 kilométert tehet majd meg, az akkumulátor újratöltése pedig nyolc órát vesz majd igénybe.

A ConEd már egy ideje dolgozik rajta, hogy lenullázza járműflottája CO2 kibocsátását. Tavaly óta minden új könnyű haszongépjármű, amelyet a vállalat vásárol, plug-in hibrid vagy elektromos meghajtású. Azt ugyanakkor nem árulták el, hogy mikor tervezik teljes mértékben kivonni a fosszilis üzemanyaggal működő járműveket a flottájukból.

(Forrás: Coned Kép: Pixabay, Pexels, ConEdison)

Ez is érdekelhet:

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.

Még idén érkezik a magyar luxus, elektromos-hibrid autó, a Kincsem Ian Callum, a Jaguar egykori vezető dizájnere Bak Tibor Svájcban élő magyar vállalkozó segítségével hozhatja létre a Jaguar C-X75 koncepcióautó utódját, a Kincsem versenyló után elnevezett limitált szriás hibrid luxusautót.

A Google új eszközt ad a városok kezébe a túlmelegedés ellen A Google olyan új eszközt mutatott be, ami segíthet a városoknak lehűteni a városi hőhullámok kínozta közösségi tereiket. Az eszközzel fel lehet térképezni, hogy hol lenne a legnagyobb szükség ezekre a fákra.


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.