Futurisztikus járművek - így változik meg a jövő közlekedése a legrendhagyóbb tervek szerint 2020 / 03 / 08 / Bobák Zsófia

Képzeljük el, hogy 2050-ben vagyunk és szeretnénk a rövid ebédszünetünkben elszaladni egy jó étterembe. Fél óránál nem tudunk többet szánni az utazásra, így meg kell hoznunk a nehéz döntést: a párizsi Le Fouquet’s-be ugorjunk át a Starshippel vagy utazzunk ráérősebben, és menjünk Hyperlooppal Bécsbe kávét inni. A nagy járműgyártó vállalatok mind kialakították a maguk koncepcióját a jövő közlekedésével kapcsolatban, ezek a tervek pedig, ha nem is mindig valósulnak meg azonnal, jó iránymutatóként szolgálnak a fejlesztésekhez. Az alábbi videóban megtekinthetjük egy csokorban a cégek által készített animációkat: a SpaceX Starshipjét, amely immár Earth-to-Earth üzemmódban a városok közti közlekedést oldja meg, a New York-London távolságot fél órára csökkentve le. A Hyperloopot, mely egy alacsony nyomású csőben mágneses levitációval suhanó kabinban szállítja a lakosokat. A Renault Floatot, mely fura, szintén mágnesesen lebegő, buborék formájú járműveket takar, ezeket egybe csatlakoztatva akár szemtől szembe beszélgethetünk egymással utazás közben. Az Airbus Pop Up Next drónját, melyet egy appon keresztül házhoz rendelünk, majd az arcfelismerő rendszer segítségével rögtön utána is néz a preferenciáinak és ahhoz igazítja működését. A Mercedes Benz F015-ös önvezető szuperkocsiját, és a Transit Elevated Bust, mely a forgalom és az autók felett két méterrel siklik át a városon. (A videót készítette: Thansis1997)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.