Kanada is beszáll a villanyautó-bizniszbe

2020 / 10 / 19 / Rácz Tamás
Kanada is beszáll a villanyautó-bizniszbe
A gyártó 2022-re ígéri az első kanadai elektromos autó piacra dobását.

A kanadai autóalkatrész-gyártók hivatalos érdekképviseleti szervezete, az APMA mindennapi működését messze meghaladó projektbe fogott: elhatározták, hogy készítenek egy igazi kanadai elektromos autót. Mint mondják, céljuk a miniszterelnök által 2050-re meghirdetett klímasemlegesség elérésének támogatása egy zéró emissziós, hazai gyártású kocsival.

Az Arrow munkanéven futó projektben pár napja hirdették ki a korábban kiírt dizájnpályázat győztesét. A nyertes egy jellegzetesen észak-amerikai méretű, formájú szabadidőautó lett.

A projekt jelenlegi szakaszában annyira vázlatosak a tervek, hogy nem lehet eldönteni, tényleg elkészül-e valaha a kocsi. Az APMA mindenesetre már konkrét dátumokat társít a további lépésekhez: jövőre ígérik a részletes dizájnterveket, 2022-re az első próbautakat a kocsival.

Kanadának egyébként jelenleg nincsenek saját járműmárkái, bár a második világháború előtt az USÁ-hoz hasonlóan pezsgő autógyártásuk volt. Az országban ma az Egyesült Államok autós cégei és a Honda működtet gyártóüzemeket. De azért saját, nemzeti négykerekűeket is készítenek - innen jönnek a Bombardier világszerte ismert quadjai, ATV-i.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
Az Airwolfot a gyártó szerint ugyanolyan könnyű vezetni, mint egy motorkerékpárt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.