Kávézaccból készült bakancs, ami zokni nélkül is viselhető

2021 / 07 / 17 / Perei Dóra
Kávézaccból készült bakancs, ami zokni nélkül is viselhető
Mintegy hatszáz évvel a kávé felfedezése után túlzás nélkül állíthatjuk, hogy manapság az emberiség meghatározó része ezzel indítja napját, sokan pedig simán eltűntetnek naponta négy-öt csészényi feketét is. Csakhogy, ahogy szinte minden más élelmiszer előállítása, úgy a kávéé is extra terhet pakol bolygónkra: évente ugyanis mintegy negyedmillió tonna kávézacc landol a szemetesekben.

A kávébakancs ötlete a CCILU márka fejéből pattant ki. A cég munkatársai nem kevesebbet vállaltak, minthogy megalkotják azt a lábbelit, ami száz százalékban megakadályozza a láb izzadását, így akár zokni nélkül is viselhető, hiszen gazdájának nem kell vízhólyagoktól vagy lábszagtól tartania. Korábban készült már kávézaccból sportmelltartó, jógaruha, szappan, szájmaszk, sőt, cipő is, a CCILU darabjainak legyártásánál azonban nagyobb arányban használnak kávézaccot, mint más termékeknél.

Ez pontosan annyit tesz, hogy a XpreSole Panto nevű cipő talpbetéte, bélése és külső - egyébként ígérete szerint száz százalékban vízálló - borítása körülbelül tizenöt csészényi zaccot tartalmaz. Ami nem kávé, az pedig újrahasznosított műanyag. A bakancs súlya kétszázharminc gramm, csúszásmentes talppal ellátott, mosógépben mosható, vegán és UV-álló lábbeli, félcipős és magasszárú kivitelben, négy színben (White Vanilla Latte, Brown Mocha, Black Americano, Black Espresso, ha már ugye kávéról beszélünk.)

A gyártó azokra is gondolt, akik szívesebben húznak zoknit, ezért kávézaccból készült fuszeklit is árulnak. Bár azokba csak két csészényi zacc kerül, cserébe viszont hatféle dizájnban elérhetőek. A Yanko Design cikke szerint a bakancs hamarosan újabb színekben is rendelhető, a márka Kickstarter kampánya ugyanis olyannyira sikeres, hogy a kitűzött tízezer dolláros célt már egy hónappal a határidő előtt elérték. Az early bird vásárlók július huszadikáig harminc százalékos engedménnyel szerezhetik be a cipőt, a szállítás pedig októbertől indul.

(Fotó: Yanko Design)

További cikkek a témában:

Egy kávéskanna miatt született meg a webkamera Manapság sötéten tekint ránk a laptopról, sőt a telefonról, és szinte fel sem tűnik a létezése – a webkamerát a Cambridge Egyetem egyik kávéskannájának köszönhetjük.

A mesterséges intelligencia a kávéhoz fűződő viszonyunkat is megváltoztathatja Világszerte minden hatvan emberből körülbelül egy megélhetését biztosítja a globális kávéellátási lánc, melynek rendszere mostanra elavult, tele van bizonytalansággal, igazságtalansággal, sőt korrupcióval. Hogy hogyan segíthet ezen a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és a blokklánc alapú fizetési módok, arra több cégnek is van már ötlete. Ezekből emeltünk ki pár érdekeset.

A világ legjobb ötletei #7 - kávéscsészékbe ágyazott magvakból fák és vadvirágok nőnek Ahelyett, hogy kidobnánk a kávéscsészénket, hogy aztán a hulladéklerakóba kerüljön, miért is ne ültessük el, és nézzük, ahogy vadvirág vagy fa nő ki belőle.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Afrikában három olyan tó is található, ami időzített bombához hasonló fenyegetést jelent: a bennük felgyülemlő szén-dioxid rossz esetben kirobbanhat és az elterjedő fojtogató felhő a közelben lévőket rendkívül gyorsan megölheti. A legtöbb áldozatot szedő esemény 1986-ban történt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.