Kazahsztánban a semmi közepén egyszer csak kiemelkedett egy gőzölgő jégtorony 2021 / 02 / 10 / Felkai Ádám

Az impozáns, egész pontosan 13,7 méteres torony Almati régióban jelent meg a jeges síkság közepén. Ezt a területet minden télen hó és jég borítja. A jégtornyot a tudósok egyébként jégvulkánnak nevezik. Ennek oka a hasonló, üreges, tölcsérszerű forma. Az érdekesség, hogy a torony valójában forró forrásvízből keletkezett: a víz előtör, és miközben visszahullik, oszlopként megfagy a fagypont alatti hőmérséklet miatt. Idővel pedig kialakul ez az üreges szerkezet. A jégtorony minden évben ilyentájt szokott kialakulni, és helyiek kedvelt turistacélpontja. (Forrás: ScienceAlert)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Lejárt tejjel nyertek ki aranyat az elektronikai hulladékból
Lejárt tejjel nyertek ki aranyat az elektronikai hulladékból
A lejárt szavatosságú tej is jó valamire: ki lehet vele nyerni az aranyat az e-hulladékból, méghozzá környezetbarátabb módon, mint eddig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.