Kazahsztánban a semmi közepén egyszer csak kiemelkedett egy gőzölgő jégtorony 2021 / 02 / 10 / Felkai Ádám

Az impozáns, egész pontosan 13,7 méteres torony Almati régióban jelent meg a jeges síkság közepén. Ezt a területet minden télen hó és jég borítja. A jégtornyot a tudósok egyébként jégvulkánnak nevezik. Ennek oka a hasonló, üreges, tölcsérszerű forma. Az érdekesség, hogy a torony valójában forró forrásvízből keletkezett: a víz előtör, és miközben visszahullik, oszlopként megfagy a fagypont alatti hőmérséklet miatt. Idővel pedig kialakul ez az üreges szerkezet. A jégtorony minden évben ilyentájt szokott kialakulni, és helyiek kedvelt turistacélpontja. (Forrás: ScienceAlert)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.