Két őrült mérnök távirányítású tekegolyót készített

2019 / 11 / 29 / Felkai Ádám
Két őrült mérnök távirányítású tekegolyót készített
Mark Rober, aki korábban a NASA mérnöke volt, összefogott James Brutonnel a játéktervezővel, hogy együtt megreformálják az Egyesült Államokban rendkívül népszerű bowlingot. Valószínűleg az lehetett a problémájuk, hogy a játékos csak kis részben, a gurítás megkezdéséig uralja a golyót, mert utána az megy a maga gravitáció, súrlódás és lökési vektor által kijelölt útján. Mindenféle kósza tárgynak pedig az efféle szabad szelleműséget jobb nem engedni.

A két mérnök azt tette tehát, amit a helyükben bármelyikünk: kettévágták a golyót. Azt találták, hogy a golyó belsejében aszimmetrikusan helyezték el a súlyt, és ez teszi lehetővé a profi játékosoknak a különböző csavarásokat és tekeréseket. Rober és Bruton úr pedig ügyesség és gyakorlásra fordítható idő híján úgy gondolták, leleménnyel oldják meg a problémát. Az ötlet alapja az volt, hogy mi lenne, ha ezt a súlyt távirányítással lehetne mozgatni a golyó belsejében.

Fogták, és kikaptak hát mindent, amit bent találtak, és a golyó belsejébe egy olyan elektromechanikus szerkezetet helyeztek el, amely a Star Wars filmekből ismert BB 8 robot játékokban található. Ezt kötötték össze egy hordható mozgásérzékelő rendszerrel, és voilà: a golyó a gurítás után is képes volt a játékos akaratának megfelelően irányt változtatni. Akár többször is.

Így persze a sikerélmény is garantáltabb.

(Kép: Pixabay, forrás: gizmodo)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.