Kétméteres, "arcnyúzó" szörnyeteg tart rettegésben egy perui falut, könyörögnek a hadsereg beavatkozásért

2023 / 08 / 11 / Felkai Ádám
Kétméteres,
Az elkövető vagy elkövetők már megtámadtak egy 15 éves lányt – a helyi bennszülött, Ikitu törzs elmondása szerint magas, sárga szemű, páncélozott figurákról van szó, és a vadászfegyvereik nem fogtak rajta. A rendőrség már nyomoz az ügyben, de a helyiek a hadsereg állandó jelenlétének örülnének a leginkább.

A Peruban őshonos Ikitu törzset elmondásuk szerint július 11-e óta sanyargatja egy vagy több különös lény, ami a helyiek szerint vagy földönkívüli vagy pedig a helyi folklórból ismerős Pelacara, amit “arcnyúzónak” lehetne fordítani.

A támadások rendszeresek, egy 15 éves lány már megsérült (ezt fotók is bizonyítják), és a helyiek rettegésben töltik a napjaik. A törzs tagjai őrjáratokat szerveztek, perui fegyveresek már nyomoznak a helyszínen, de a falubeliek a leginkább a hadsereg állandó jelenlétének örülnének.

Peru Alto Nanay körzetének egy távoli régiójában az Ikitu törzs tagjai rettegésben élik az életük a "Los Pelacaras" vagy "Arcnyúzók" névre keresztelt rejtélyes, 2 méter magas entitásokkal történő állítólagos találkozás miatt – számol be az esetről többek közt a Daily Mail. Ezek a San Antonio bennszülött közösségéhez tartozó falusiak azt állítják, hogy ezek a lények rendszeresen megtámadják őket, és a pánikhangulat olyan szintet ért el, hogy az emberek már nyugodtan sem tudnak aludni.

Az Ikitu törzs, amely egy 2017-es népszámlálás szerint körülbelül 1350 tagból áll, szerint a támadók csuklyás alakok, akik “sajátos jellemzőkkel”, például túlméretezett fejekkel és sárgás szemekkel rendelkeztek. A helyiek elmondása alapján az ismeretlenek korongokon lebegnek a talaj felett, és valamiféle páncélt viselhetnek, mert nem fognak rajtuk a fegyverek.

A törzs tagjai mostanra éjszakai őrjáratokat is szerveztek a közösség a legsebezhetőbb tagjainak, így a nők és a gyerekek védelme érdekében. Az egyik különösen aggasztó beszámoló egy 15 éves lányról szól, aki nyaksérülést szenvedett az egyik ilyen állítólagos támadás során.

A közösség vezetője, Jairo Reátegui Dávila elmesélte, hogy személyesen is találkozott az egyik ilyen entitással, és úgy jellemezte, mint egy lebegő alakot, akinek alig kivehető arcvonásai vannak. A falusiak beszámolói szerint a lények ellen a hagyományos fegyverek nem válnak be, és amúgy is az eltűnés mesterei.

A növekvő félelem és a pánikhangulat miatt a falu lakói a helyi hatóságokhoz fordultak segítségért, és a perui hadsereg beavatkozásában reménykednek. A falu távoli elhelyezkedése azonban logisztikai kihívásokat jelent, mivel Iquitos városból 10 órás folyami útra van szükség ahhoz, hogy valaki elérje a közösséget.

A helyi beszámolók ezeket a lényeket a mitikus "pelacarákhoz" hasonlították, a folklór azon lényeihez, amelyek az emberek arcával, zsírjával és szerveivel táplálkoznak, és akiket a leginkább tehát “arcnyúzónak” lehetne magyarul fordítani. A bűnüldöző hatóságok a falu lakóinak aggodalmaira úgy reagáltak, hogy járőrözést végeztek a környéken, kivizsgálták a panaszokat, és megpróbáltak megbizonyosodni a bejelentések valódiságáról. Az jelenleg nem világos, hogy a hatóságok találtak-e valamit, ami alátámasztja a falubeliek állításait, és hogy a kormánynak szándékában áll-e tartós katonai erőt küldeni a területre.

Idén korábban Las Vegasban a rendőrség is nyomozott állítólag két rendkívül magas idegen után, és ez a történet nem csak a közösségi médiát járta be, de a komolyabb lapkhoz, így a CNN-hez is eljutott. Ez utóbbi esetről azóta viszont kiderült a Reuters tényellenőrei szerint, hogy lényegében átverésről van szó, egy UFO-król szóló műsor hanganyagát vágták rá digitálisan módosított filmfelvételre.

(Kép: Pixabay/Jan-Mallander)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
A test a ghrelin peptidhormon termelésével jelzi, hogy itt az ideje az evésnek. De honnan tudjuk, hogy mikor érdemes leállni? A videóból kiderül.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.