Kibontották a NASA hatalmas űrvitorláját, ami a Naprendszeren túlra repítheti az emberiséget 2024 / 02 / 15 / Bobák Áron

Az amerikai űrügynökség már több mint egy évtizede kísérletezik napvitorlákkal, amelyek a hagyományos vitorlákhoz hasonló elven működve, a Napból érkező fotonok visszaverésével generálnak tolóerőt. Ez elméletben lehetővé teszi, hogy egy kisebb űreszköz üzemanyag nélkül is bármeddig eljusson a világűrben, így a NASA reményei szerint a technológia ugyanúgy hozzájárulhat majd a mélyűr felfedezéséhez, mint a Nap sarkköreinek tanulmányozásához. A napvitorla fejlesztése nemrég komoly mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a Redwire Space coloradói gyárában sikeresen demonstrálták a Marshall Space Flight Center megrendelésére készített technológia működőképességét, ezzel együtt pedig arra is megkapták az engedélyt, hogy azt a világűrben is használják. A lenti videóban a négy elemből álló napvitorla egyikének kicsomagolása látható, amely bár mindössze 2,5 mikron vastagságú (azaz vékonyabb, mint egy hajszál), mégis 413 négyzetméternyi területet fed le, a három másik vitorlával együtt pedig összesen 1651 négyzetméternyi, azaz jó két fél futballpályányi felületen lesz képes felfogni a fotonokat. (Borítókép: Redwire Space)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Rakétákkal szállítaná ki a csomagokat a világ egyik legnagyobb webáruháza
Rakétákkal szállítaná ki a csomagokat a világ egyik legnagyobb webáruháza
Az Alibaba ígéretei szerint a formabontó megoldással akár egy autót is ki tudnak szállítani egy napon belül a világ bármely pontjára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.