Kicsit variált a Tesla az autóakkumulátorok garanciájával

2020 / 02 / 02 / Rácz Tamás
Kicsit variált a Tesla az autóakkumulátorok garanciájával
A legfontosabb változás, hogy bekerült egy általános 70%-os kapacitás-garancia a jótállási feltételek közé.

A Tesla váratlanul megváltoztatta autói garanciális feltételeit (persze ezek az új feltételek csak a mostantól eladott kocsikra érvényesek). A legfontosabb újítás, hogy eltűnt a korlátlan futásteljesítményű garancia a nagy Teslák jótállásából, viszont mostantól minden modellre (pontosabban Modelre :-)  érvényes egy általános 70%-os kapacitás-garancia a típustól függő jótállási időtartamra és futásteljesítményre. Ezek pedig így néztek ki eddig illetve így néznek ki mostantól:

Ez volt eddig:

Model S és Model X: 8 év, km-korlátozás nélkül (kivéve a 2015 előtt gyártott első sorozat 60 kWh kapacitású akkumulátorát, melyre 8 év vagy 125 ezer mérföld, 200.000 km volt a garancia)
Model 3: 8 év vagy 100.000 mérföld, 160.000 km, 70%-os kapacitás-garancia az akkumulátorra a garancia érvényén belül
Model 3 a nagy kapacitású (Long-Range) akkumulátorral: 8 év vagy 120.000 mérföld, 192.000 km, 70%-os kapacitás-garancia mellett


A Tesla-flotta

Ez van mostantól:

Model S and Model X: 8 év vagy 150.000 mérföld, 240.000 km, 70%-os kapacitás-garancia az akkumulátorra a garancia érvényén belül (kivéve a 2015 előtt gyártott első sorozat 60 kWh kapacitású akkumulátorát, melyre 8 év vagy 150 ezer mérföld, 240.000 km lett a garancia)
Model 3 and Model Y Standard vagy Standard Range Plus: 8 év vagy 100.000 mérföld, 160.000 km, 70%-os kapacitás-garancia az akkumulátorra a garancia érvényén belül
Model 3 and Model Y Long Range vagy Performance: 8 év vagy 120.000 mérföld, 192.000 km, 70%-os kapacitás-garancia az akkumulátorra a garancia érvényén belül

(Az új garanciális feltételek itt találhatók meg pdf-ben)

Elveszett tehát a legnagyobb, legdrágább Teslák kilométer-korlátozás nélküli garanciája, viszont a 70%-os kapacitás-vesztés erejéig minden teslás nyugodt lehet az első 8 év és az első legalább 160 ezer km erejéig. Na nem mintha eddig nyugtalankodniuk kellett volna ez utóbbi miatt. Az európai Tesla-tulajdonosok összesített tapasztalata szerint 160 ezer mérföld, kb. 257 ezer km alatt az átlagos kapacitás-, tehát hatótáv-vesztés az amerikai elektromos autók akkumulátoraiban kevesebb mint 10%.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.