Kiderült, mi volt az a rejtélyes vörös ragyogás a Csendes-óceán felett

2022 / 08 / 03 / Felkai Ádám
Kiderült, mi volt az a rejtélyes vörös ragyogás a Csendes-óceán felett
Nagyot ment a sajtóban a titokzatos, három vöröslő fény, amely áttüremkedett a felhők közt az Atlanti-óceán felett, és amelyekről a képeket készítő pilóta azt állította, hogy sosem látott még ehhez foghatót.

A mostanra több sajtótermék által is felkapott sztori egy Reddit bejegyzésből indult ki. Eszerint egy kereskedelmi járat pilótája az alább látható vörös fényeket szúrta ki, amint átszüremkedtek a felhőkön a Csendes-óceán északi része felett. A pilóta állítása szerint még sosem látott hasonló fényeket. A képek utat találtak meguknak a hivatalos sajtótermékekhez is, még a CNN is foglalkozott velük. (Habár a Redditen Atlanti-óceán szerepel, a CNN már Csendes-óceánt emleget, szóval ez utóbbit tekintjük hitelesnek.)


Forrás: Reddit

A CNN adásából derült ki az is, hogy a képeket (valamint egy videót is) Dustin Maggard pilóta készítette 9450 méteres magasságában, és mint mondta, a képek elkészítésekor:

„Fogalmunk sem volt, mit látunk épp. Viccelődtünk azzal, hogy valami hadgyakorlat vagy idegen invázió kellős közepén vagyunk.”

Az interneten aztán elindult a találgatás, és hogy ez ilyenkor lenni szokott, több ironikus válasz is született, amelyek közül a popkulturális szempontból legfrissebb talán a Stranger Things párhuzamos dimenziója. A legvalószínűbb megoldás azonban ezúttal valóban elég szokatlan – ezt a CNN-nek árulta el Neil Jacobs, időjárási szakértő, de többen a Redditen is erre jutottak: a fényeket a makrélacsuka halászata okozhatta.

A szakértő szerint a Csendes-óceánon a kereskedelmi halászhajók a makrélacsukákat nagyon fényes, vörös LED-világítással próbálják odavonzani. Ez a felszerelés így néz ki a gyakorlatban egy halászhajón:

Ha valaki kötné az ebet a karóhoz, hogy mégiscsak az Stranger Things The Upside Down-ja áll a háttérben, annak annyi rossz hírünk van, hogy a szakértő a hajók elhelyezkedését a GlobalFishingWatch.org adataival is bizonyítani tudja – vagyis pont akkor és ott halászták ezzel a módszerrel a makrélacsukát a Csendes-óceánon, ahol a repülő elhaladt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.