Kiegészített valósággal készít videójátékos versenypályát a nappalinkból a Nintendo

2020 / 09 / 03 / Felkai Ádám
Kiegészített valósággal készít videójátékos versenypályát a nappalinkból a Nintendo
Igazi kisautók száguldanak játékutakon a szobában, és hála a kiegészített valóság technológiának, mindezt mi hagyományos videójátékként fogjuk levezényelni. Avagy a Nintendo már megint elkészítette minden gyerek (és na jó: felnőtt) legédesebb álmát.

A magamfajta öreg fickók talán még emlékeznek a játékveresnypályákra a nyolcvanas évekből. Ezek azért létezhettek, mert akkor még nem ismertük a Mario Kart sorozatot. Ugyanakkor sokaknak hiányozhat a fizikai érintés, a kiskocsik, a fantázia, hogy elképzeljük a versenyt, ahogy átzúg a konyhaasztal alatt. Ez a vágyunk azonban most beteljesült, és ha valaki azt hitte, hogy a Nintendo tarsolyában található egyetlen villanás – már ami a fizikai játék-videójáték mezsgyéjét illeti – idén a Lego Mario volt, az vessen egy pillantást a lenti trailerre!

A Mario Kart Live: Home Circuit egy kevert valóságú játék, amely a Nintendo jelenlegi zászlóshajójára, a Switch konzolra érkezik. A játék lényege, hogy a pályát a padlón állíthatjuk össze, itt is fognak száguldani a távirányítású kocsik. A kocsikra kamerát szereltek: az ezekből érkező adást látjuk a képernyőn. A szoftver az adást aztán kiegészíti versenytársakkal, felvehető extrákkal, és mindenfélével, ami csak a Kart sorozatból ismerős lehet. A távirányítású autók egyébként az in-game hatásoknak megfelelően viselkednek majd, tehát ha eltalálja őket egy teknőspáncél, leállnak. A trailer alapján azonban ez persze fordítottan is igaz: ha valami valós fizikai akadály lassítja a járművet, akkor az a játékban is lelassul.

A szoftvert a Velan Studios fejleszti és a Nintendo adja ki. A távirányítású autók október 16-án jelennek meg, és 100 dollárba kerülnek majd. Mivel a népszerű kanapé-multiplayer módhoz két ilyen autóra is szükségünk lesz, jobb ha 200 dollár körüli összeggel számolunk. Legalább 200 dolárral, mivel a Nintendo termékek hazai árazása elég hektikus. (A magam részéről nagyon győzködöm a gyerekeket, hogy ezt kérjék karácsonyra-szülinapra-mindenre, mert úgy könnyebb felvezetnem itthon, hogy miért van ilyesmire égető szükségünk.)

(Kép: Nintendo)


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.