Kiegészített valósággal készít videójátékos versenypályát a nappalinkból a Nintendo

2020 / 09 / 03 / Felkai Ádám
Kiegészített valósággal készít videójátékos versenypályát a nappalinkból a Nintendo
Igazi kisautók száguldanak játékutakon a szobában, és hála a kiegészített valóság technológiának, mindezt mi hagyományos videójátékként fogjuk levezényelni. Avagy a Nintendo már megint elkészítette minden gyerek (és na jó: felnőtt) legédesebb álmát.

A magamfajta öreg fickók talán még emlékeznek a játékveresnypályákra a nyolcvanas évekből. Ezek azért létezhettek, mert akkor még nem ismertük a Mario Kart sorozatot. Ugyanakkor sokaknak hiányozhat a fizikai érintés, a kiskocsik, a fantázia, hogy elképzeljük a versenyt, ahogy átzúg a konyhaasztal alatt. Ez a vágyunk azonban most beteljesült, és ha valaki azt hitte, hogy a Nintendo tarsolyában található egyetlen villanás – már ami a fizikai játék-videójáték mezsgyéjét illeti – idén a Lego Mario volt, az vessen egy pillantást a lenti trailerre!

A Mario Kart Live: Home Circuit egy kevert valóságú játék, amely a Nintendo jelenlegi zászlóshajójára, a Switch konzolra érkezik. A játék lényege, hogy a pályát a padlón állíthatjuk össze, itt is fognak száguldani a távirányítású kocsik. A kocsikra kamerát szereltek: az ezekből érkező adást látjuk a képernyőn. A szoftver az adást aztán kiegészíti versenytársakkal, felvehető extrákkal, és mindenfélével, ami csak a Kart sorozatból ismerős lehet. A távirányítású autók egyébként az in-game hatásoknak megfelelően viselkednek majd, tehát ha eltalálja őket egy teknőspáncél, leállnak. A trailer alapján azonban ez persze fordítottan is igaz: ha valami valós fizikai akadály lassítja a járművet, akkor az a játékban is lelassul.

A szoftvert a Velan Studios fejleszti és a Nintendo adja ki. A távirányítású autók október 16-án jelennek meg, és 100 dollárba kerülnek majd. Mivel a népszerű kanapé-multiplayer módhoz két ilyen autóra is szükségünk lesz, jobb ha 200 dollár körüli összeggel számolunk. Legalább 200 dolárral, mivel a Nintendo termékek hazai árazása elég hektikus. (A magam részéről nagyon győzködöm a gyerekeket, hogy ezt kérjék karácsonyra-szülinapra-mindenre, mert úgy könnyebb felvezetnem itthon, hogy miért van ilyesmire égető szükségünk.)

(Kép: Nintendo)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.