Kiemelték a Titan roncsait, emberi maradványokat is találhattak – videó

2023 / 06 / 29 / Felkai Ádám
A Pelagic Research Services merülő drónjai segítségével a szerencsétlenül járt Titan több nagyobb darabját is kiemelték – emberi maradványra utaló nyomokat is találhattak.

A Titanic roncsához lemerült, majd eltűnt Titan körüli kérdéseket a múlt héten az zárta le, amikor előkerült a kereskedelmi merülőegység több darabja is, amiről részletesebben a lenti cikkünkben írtunk.

Öt nap kétségbeesett keresés után megtalálták a Titan minitengeralattjáró roncsait, az utasok nem élték túl Az OceanGate Expeditions járművén öt ember tartózkodott, köztük a cég vezérigazgatója is.

Szerdán pedig újabb, nagyobb roncsdarabok kerültek elő, méghozzá az Amerikai Partiőrség fogalmazása szerint “feltételezett emberi maradványokkal” – számol be róla a CNN. A CNN videót is közzétett a roncsok kiemeléséről:

A Parti Őrség bejelentéséből kiderül az is, hogy a feltételezett maradványokat amerikai orvosszakértők fogják megvizsgálni.

A Pelagic Research Services, a roncsok felszínre hozatalát végző, távirányítású járműveket működtető cég bejelentette azt is, hogy mindezzel sikeresen befejezték a ronccsal kapcsolatos munkálatokat. A cég elmondta azt is, hogy a legénységük már tíz napja fáradhatatlanul dolgozik, és alig várják, hogy befejezzék a küldetést, és visszatérjenek családjukhoz. A cég minden további kérdést az Amerikai Parti Őrséghez irányított – a Parti Őrség pedig bejelentette, hogy hamarosan sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Aggasztó részletek derültek ki a Titanicnál szerencsétlenül járt tengeralattjáróval kapcsolatban A Titan roncsait csütörtökön találták meg a keresőcsapatok, a nyomás miatt összeroppant tengeralattjárón öt ember lelte halálát.

A Parti Őrség nyomozóbizottsága jelenleg bizonyítékokat gyűjt és tanúkihallgatásokat folytat, és további tanúvallomások gyűjtésére nyilvános meghallgatást terveznek. Jason Neubauer kapitány, aki a nyomozóbizottságot vezeti, hangsúlyozta, hogy meg kell érteni azokat a tényezőket, amelyek a Titan tragikus elvesztéséhez vezettek, és meg kell akadályozni a hasonló eseményeket a jövőben. Arról a fentebbi cikkünkben írtunk, hogy milyen aggasztó részletek láttak azóta napvilágot a Titan merülőegységgel kapcsolatban.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.