Kilencévesen szerezhet diplomát a belga csodagyerek

2019 / 11 / 15 / Bobák Áron
Ezzel Laurent Simons lehet a legfiatalabb ember, aki valaha lediplomázott egy egyetemen.

Ez az elismerés a Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg Michael Kearneyt illeti, aki 1994-ben tízévesen végezte el az antropológia alapképzést (bachelor's degree) a Dél-Alabamai Egyetemen. Laurent Simons viszont az ő rekordját is megdöntheti, ha a terveknek megfelelően decemberre megszerzi a diplomáját.

A belga csodagyerek az Eindhoveni Műszaki Egyetemen tanul villamosmérnökként, ami a CNN szerint még a nála jóval idősebbek számára is egy kifejezetten nehéz szaknak számít. De nem Laurent-nek, aki különleges engedélyt kapott az iskolától, hogy gyorsabban tudjon haladni a tanulmányaival.

Különleges képességei ellenére Laurent az Instagram-oldala alapján olyan, mint egy átlagos kilencéves gyerek, aki szeret a kutyájával játszani, strandolni és gokartozni - csak közben ugye nyomtatott áramköröket tervez és interjúkat ad.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laurent Simons (@laurent_simons) által megosztott bejegyzés,

Tanárai szerint Laurent "olyan, mint egy szivacs", nem csoda, hogy már most kapkodnak érte a neves egyetemek. Tervei szerint az alapképzés után a doktori fokozatot is megszerzi, miközben az orvosiba is belekezdne. Laurent tehát elég célirányosan halad a terveivel, hiszen a végső célja, hogy mesterséges szerveket fejlesszen ki, amihez a műszaki tudás mellett kétségkívül nem árt az orvosi tapasztalat sem.

(Fotó: Getty)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az óceánok mélyén mérgező tengeri nyuszik élnek
Az óceánok mélyén mérgező tengeri nyuszik élnek
A Jorunna Parva valójában egy tengeri csiga fajta, melynek kémiai vegyületeket detektáló antennái nyuszifülekre hasonlítanak. Az apró, két centiméteres élőlények étrendjüknek köszönhetően rendkívül mérgezőek és mindössze néhány hónapig élnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.