Kilencévesen szerezhet diplomát a belga csodagyerek
Kilencévesen szerezhet diplomát a belga csodagyerek
2019 / 11 / 15 / Bobák Áron
Ezzel Laurent Simons lehet a legfiatalabb ember, aki valaha lediplomázott egy egyetemen.

Ez az elismerés a Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg Michael Kearneyt illeti, aki 1994-ben tízévesen végezte el az antropológia alapképzést (bachelor's degree) a Dél-Alabamai Egyetemen. Laurent Simons viszont az ő rekordját is megdöntheti, ha a terveknek megfelelően decemberre megszerzi a diplomáját.

A belga csodagyerek az Eindhoveni Műszaki Egyetemen tanul villamosmérnökként, ami a CNN szerint még a nála jóval idősebbek számára is egy kifejezetten nehéz szaknak számít. De nem Laurent-nek, aki különleges engedélyt kapott az iskolától, hogy gyorsabban tudjon haladni a tanulmányaival.

Különleges képességei ellenére Laurent az Instagram-oldala alapján olyan, mint egy átlagos kilencéves gyerek, aki szeret a kutyájával játszani, strandolni és gokartozni - csak közben ugye nyomtatott áramköröket tervez és interjúkat ad.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laurent Simons (@laurent_simons) által megosztott bejegyzés,

Tanárai szerint Laurent "olyan, mint egy szivacs", nem csoda, hogy már most kapkodnak érte a neves egyetemek. Tervei szerint az alapképzés után a doktori fokozatot is megszerzi, miközben az orvosiba is belekezdne. Laurent tehát elég célirányosan halad a terveivel, hiszen a végső célja, hogy mesterséges szerveket fejlesszen ki, amihez a műszaki tudás mellett kétségkívül nem árt az orvosi tapasztalat sem.

(Fotó: Getty)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.