Kína egyre magabiztosabb: a fülkéből láthatjuk, ahogy egy kínai vadász átrepül egy amerikai hadihajó felett 2022 / 09 / 28 / Felkai Ádám

A kínai Liaoning anyahajóról szálltak fel azok a J–15-ös vadászgépek, amelyek aztán átrepültek az USA haditengerészetének Arleigh Burke osztályú rombolója felett – hogy az esetnek akad némi büszke jelentősége Kína számára, azt mi sem példázza jobban, mint hogy a pilótafülkében lőtt felvételt a China Central Television, egy állami csatorna tette közzé először – számol be róla a The War Zone. A Shenyang J–15-ös, más néven Repülő Cápa (NATO jelentési nevén: Flanker–X2) egy kínai ikerhajtóműves, anyahajókról indítható, negyedik generációs vadászgép. Habár azt nem tudni, hogy a felvétel hol készülhetett, többen a Kínát Tajvantól elválasztó Tajvani-szorost tartják valószínűnek, ahol az elmúlt időszakban megnőtt a katonai aktivitás, különösen Nancy Pelosi tajvani látogatását követően. Mint azt a War Zone megjegyzi, csak a múlt héten haladt át a szoroson az Arleigh Burke osztályú USS Higgins romboló és a Kanadai Királyi Haditengerészet Halifax osztályú fregattja, a HMCS Vancouver. A NATO hadihajók egyébként járőröznek a térségben, ami Kína éles kritikáját vonja maga után. A pontos helye az incidensnek tehát nem ismert, de valószínűleg nemzetközi vizekről lehet szó, és jelenleg semmi sem utal arra, hogy a kínai gépek bármilyen mód fenyegették volna az amerikai hadihajót – habár a NATO szerint ilyesmire is akadt már példa korábban. A videó azt is bizonyítja, hogy Kína egyre aktívabban használja a saját anyahajóit – immár tehát az USA és szövetségeseinek a hajóit is szemmel tartják. Mivel a gépnek a fülkéjét látjuk a videón, így az nem ismert, hogy fel volt-e fegyverezve, viszont a hosszabb felvételen látható a formáció két másik gépe is, amelyek szárnyára valószínűleg levegő-levegő lövedékeket szereltek – az viszont nem biztos, hogy ezek éles lövedékek voltak.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az “új Concorde” – így emelkedett levegőbe a következő generációs szuperszonikus kereskedelmi gép
Az XB-1 a Concorde óta az első nem katonai szuperszonikus repülő, amely visszahozhatja a szuperszonikus kereskedelmi repülés korszakát. A gép most először emelkedett a magasba, amiről videó is készült.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.