Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját 2023 / 09 / 29 / Bodnár Barna

Kínában a munkaerőhiány és az elöregedő népesség miatt jelentősen növekszik az orvosi szolgáltatások és az idősgondozás iránti kereslet. Az országban a 60 éves és annál idősebb emberek száma az előrejelzések szerint a jelenlegi 280 millióról 2035-re 400 millió fölé emelkedik, 2040-re pedig Kína lakosságának 30 százaléka 60 év feletti lesz. A sanghaji székhelyű Fourier Intelligence a problémára adott válaszul egy humanoid robotot fejleszt, amely az ígéret szerint átalakítja az egészségügyi intézményeket, és létfontosságú segítséget nyújt majd az időseknek. A gyártó szerint a GR-1 a világ első sorozatgyártású humanoid robotja lesz. A 164 centiméter magas, 55 kilogrammos robot számos, emberi képességgel rendelkezik, beleértve a járást, az akadályok elkerülését és a rutinszerű fizikai feladatok elvégzését, például tárgyak, vagy éppen mozgásukban korlátozott személyek mozgatását. Hogy megkönnyítse az emberekkel való kommunikációt, a gyártó a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligencia-rendszert használó nagy nyelvi modellt integrál a robotba, hogy az hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén. (Borítókép: Fourier Intelligence)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.