Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját 2023 / 09 / 29 / Bodnár Barna

Kínában a munkaerőhiány és az elöregedő népesség miatt jelentősen növekszik az orvosi szolgáltatások és az idősgondozás iránti kereslet. Az országban a 60 éves és annál idősebb emberek száma az előrejelzések szerint a jelenlegi 280 millióról 2035-re 400 millió fölé emelkedik, 2040-re pedig Kína lakosságának 30 százaléka 60 év feletti lesz. A sanghaji székhelyű Fourier Intelligence a problémára adott válaszul egy humanoid robotot fejleszt, amely az ígéret szerint átalakítja az egészségügyi intézményeket, és létfontosságú segítséget nyújt majd az időseknek. A gyártó szerint a GR-1 a világ első sorozatgyártású humanoid robotja lesz. A 164 centiméter magas, 55 kilogrammos robot számos, emberi képességgel rendelkezik, beleértve a járást, az akadályok elkerülését és a rutinszerű fizikai feladatok elvégzését, például tárgyak, vagy éppen mozgásukban korlátozott személyek mozgatását. Hogy megkönnyítse az emberekkel való kommunikációt, a gyártó a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligencia-rendszert használó nagy nyelvi modellt integrál a robotba, hogy az hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén. (Borítókép: Fourier Intelligence)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.