Kínában már van valódi Transformer lakóbusz, bár nem pont olyan, mint a filmekben

2021 / 02 / 20 / Bobák Áron
Kínában már van valódi Transformer lakóbusz, bár nem pont olyan, mint a filmekben
A SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition annál sokkal hasznosabb, hiszen egy egész emelet tud belőle kiemelkedni, ha arra van szükség.

A lakóbuszok egyik nagy problémája, hogy amennyivel kényelmesebb megoldást nyújtanak mondjuk egy sátornál, annyival nagyobb nyűg őket vezetni, mint egy autót vagy akár egy kisbuszt. Pláne igaz ez az emeletes lakóautókra, amelyeknél még a magassági korlátozásokra is oda kell figyelnünk, ha nem akarunk úgy járni, mint a konzervnyitó-híd áldozatai. A kínai SAIC Maxus elegáns választ adott ezekre a problémákra, ugyanis a legújabb lakóbuszukat, a V90-et egy olyan különleges mechanikával látták el, amelynek köszönhetően egy komplett emelet tud kiemelkedni a jármű tetejéből. (A videón 1.11-től látható a V90).

A tetőből kinövő emelettel a lakótér területe húsz négyzetmétetresre nő, és még egy egyészen kicsi erkélyt is kapunk. Az emeleti részt lifttel közelíthetjük meg, és minden oldalról panorámaablakok veszik körbe, de ezeket el is sötétíthetjük, ha nem szeretnénk, hogy mások belássanak.

A V90 más szempontból is figyelemre méltó járgány, hiszen az alsó szinten érintésérzékeny kijelzők, ledes világítás és hangirányítás várja a lakókat, emellett a lakóbuszban van egy átlátszó OLED-tévé is, ami ha éppen nem nézzük, nem takarja el fölöslegesen a kilátást. Nem meglepetés, hogy a lakóautónak az ára is tükrözi a felszereltségét, 413 ezer dollárért, vagyis nagyjából 122 millió forintért lehet hozzájutni, és csak egyedi megrendelésre készítik. (Gizmodo)

További cikkek a témában:

Litvániában forgalomba álltak az első PET palackokból készült buszok A városi buszok Tesláját hat perc alatt újra lehet tölteni, visszapillantó tükrök helyett pedig éjjellátó kamerák vannak rajta.

A Microsoft is beszáll az önvezető autózásba A GM és a Honda partnerével, a Cruise-zal állnak össze.

Repülőként már igen, autóként még nem használható a Terrafugia repülő autója Az MIT diákjai által alapított Terrafugia immár 15 éve fejleszti a repülő autóját, amelynek fejlesztése a jelek szerint lassan célegyenesbe fordul.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.