Kínában olyan függővasút épült, aminek üvegből van a padlója 2021 / 07 / 08 / Bobák Áron

Csengtu új tömegközlekedési eszközének nem ez az egyetlen érdekessége, ugyanis a készítői szerint ez a világ első olyan függővasútja, ami teljes egészében megújuló energiával működik. A lítium-ion akkumulátorokkal ellátott jármű legfeljebb 80 km/h-val tud haladni, a maximális kapacitása pedig 120 fő - ez ugyan jóval kevesebb, mint például a budapesti hármas metróé, ami egyszerre akár 900 utast is tud szállítani, cserébe a kivitelezés költsége is csak nagyjából egyhatodába-egynyolcadába kerül egy hagyományos, föld alatt közlekedő metróénak. A csengtui, 11,5 kilométer hosszú vonal egyébként összesen négy állomással rendelkezik, és a város népszerű turistalátványosságait köti össze egymással.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.