Kirúgnák az Ubert Londonból
Kirúgnák az Ubert Londonból
2019 / 11 / 26 / Felkai Ádám
London közlekedést szabályozó intézménye, a Transport for London nyilatkozata alapján a döntést az Uber folyamatosan visszatérő hibázásai és szabályszegései előzték meg, és addig nem újítják meg a vállalat engedélyét, amíg az jobban előtérbe nem helyezi az utasbiztonságot.

Hasonló megfontolásból egyébként másodszorra mutat a főváros ajtót a világvállalatnak, de természetesen még hosszas jogi csatározás várható az ügyben, mielőtt az Ubernek véglegesen ki kellene vonulnia (a bírósági ítélet megszületéséig folytathatja a tevékenységét).

Mikor 2017-ben London először próbálta kirakni a vállalat szűrét, akkor az Ubernek kedvező döntés született a bíróságon, és az Ubernél erre számítanak most is. A brit főváros amúgy nagyon fontos bevételi forrás a számukra, olyannyira, hogy Európában egyedül itt tettek ígéretet arra, hogy 2025-re csak elektromos Uberek futhatnak a metropolisban.

A főváros legfőbb problémája egyébként, hogy az Uber képtelen normálisan leellenőrizni a sofőrjeit. A Transport for London úgy nyilatkozott, hogy engedély nélküli sofőrök utasok ezreit szállították, ráadásul nem egy olyan eset is előfordult, hogy vidáman Uberezett tovább az a gépkocsivezető, akinek az erre vonatkozó engedélyét amúgy visszavonták. A kritika szerint a vállalat pedig ugyan próbált tenni ez ellen, de olyan ellenőrzési rendszer bevezetésére futotta csak a részükről, amely könnyen kijátszható.

(Kép: Pixabay)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.