Kiváló minőségű videón nézhetjük meg Houdini egyik leghíresebb szabadulását 2021 / 10 / 27 / Bobák Áron

Az Olden Days nevű Youtube-csatorna rendszeresen tesz közzé feljavított archív felvételeket, amelyeket a mesterséges intelligencia segítségével kiszíneznek és felskáláznak, így azok sokkal életszerűbbnek hatnak a nézők számára. Nemrég egy a szívünknek igencsak különleges videó került fel a csatornára, hiszen a magyar származású Harry Houdini (aki Weisz Erik néven látta meg a napvilágot Budapesten) szabadulásairól csak meglehetősen kevés felvétel maradt fenn, azok sem a legjobb minőségben. A pályája csúcsán lévő szabadulóművész megbízásából készült felvétel Houdini azon produkcióját örökítette meg, amikor 1907. május 7-én a bűvész a New York államban található Rochester egyik hídjáról vetette le magát az Erie-csatornába két bilinccsel a csuklóján, amelyeket az ugrás előtt egy valódi rendőr ellenőrzött. A korabeli beszámolók szerint Houdini mintegy tízezer összegyűlt érdeklődő szeme láttára zuhant a mélységbe, néhány másodperccel később azonban már a bilincseitől megszabadulva úszott ki a partra. A Wild about Houdini oldal szerint a bűvész erre a szabadulására több mint egy hetet készült, többek között jeges fürdőket is vett New York-i otthonában, hogy akklimatizálódjon az alig néhány fokos vízhez, és az előadást megelőző napon próbaugrást is végzett bilincsek nélkül. Hogy megértsük, az Olden Days mennyire jó munkát végzett a film restaurálása során, érdemes megnézni az eredeti felvételt is, ami ide kattintva érhető el.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Most először készültek képek az 1-es blokkban, a katasztrófa elsődleges helyszínén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.