Kötélhúzó verseny egy Tesla Model X és egy tank között 2021 / 08 / 07 / Felkai Ádám

A résztvevők felsorolásakor kezdjük a tankkal, mert ott kicsit bonyolultabb a helyzet – a szóban forgó szerkezet egy úgynevezett Sabre CVRT (Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked)), vagyis harci felderítő jármű, amelyet 1995-ben mutattak be, és 2004-ben már ki is vontak a forgalomból. Ami a verseny szempontjából jelenleg érdekes, hogy ez könnyebb a tipikus tankoknál – mindössze 9 tonnát nyom. A másik dolog, hogy ezeket eredetileg Jaguar J60 motorral szerelték fel, ám a videóban szereplő példányban ennek helyére egy 700 lóerős Dodge Hellcat motor került. (Ha valakit érdekel, az egyébként talál itt egy eladó példányt körülbelül 12 millió forintért – ebben nincs benne a vám.) Habár a későbbi darabokban a Jaguar motort lecserélték, még a fejletteb Cummins BTA motorok is csak 190 lóerősek voltak – látható tehát, hogy ennél a Dodge Hellcat jóval komolyabb teljesítményre képes. Az összkerékhajtású Model X Long Range ehhez képest 2,4 tonnát nyom, a két villanymotor együttes teljesítménye pedig 670 lóerő. Ezek után nem csoda, hogy a gyorsulási versenyt a Tesla nyeri, ám a győzelem nem olyan megsemmisítő, mint azt várni lehetett volna – igaz viszont, hogy nem egy tipikus tankról beszélünk tehát. Érdekesebb, hogy mi történik a kötélhúzáskor, és a végeredmény mennyivel lenne más, ha a CVRT-ben az eredeti motorja dohog.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.