Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség

2021 / 08 / 10 / Perei Dóra
Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség
A városvezetés javítani szeretne a rendfenntartás minőségén, ezért szolgálatba állít egy komplett drónhadsereget, hogy segítsék a rendőröket.  

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubaj sejkje szerint a helyi rendőrség saját munkáját könnyíti meg a speciális drónok hálózatával. Hozzátette: bár a rend őrei jelenleg is gyorsan reagálnak (4,4 perc alatt), viszont ez az idő a drónjárőrök jóvoltából egy percre csökken. Vagyis ennyi időbe telik majd, hogy bővebb információkat kapjanak például egy balesetről.

A magángépből egyenesen a robottaxiba ülhetnek át hamarosan a Dubajba látogatók A General Motors cége, a Cruise itt kezdi meg nemzetközi működését.

Az 1,8 méter széles (a klasszikus drónoknál legalább kétszer nagyobb) gépek csapatosan repülnek majd, küldetéseik végén pedig visszaszállnak az előre kiépített bázisokra. Az automatikusan nyíló és záródó főhadiszállások a drónok töltését is elvégzik. Így emberi közreműködésre a tervek szerint egyáltalán nem lesz szükség. Az alábbi fotón az egyik drón és a töltési telephelye látható:

Arról pedig már a helyi rendőrség beszélt, hogy az új drónok járőrkiképzést is kapnak. Ennek során egy beprogramozott menetrend alapján kell repülniük, a megadott helyszíneken, míg a gyanús eseteket azonnal jelentik feletteseiknek.

(Fotó: Flykit, Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Dubajban hamarosan drónok gerjeszthetnek csapadékot a felhőkből Az angol fejlesztésű robotrepülők elektromos impulzusokkal töltenék fel az vízcseppeket, amelyek ettől megduzzadnának, és még elpárolgásuk előtt elérnék a felszínt.

Egyre jobban érik az első légitaxi-szolgáltatás elindulása A héten a Volocopter és a Joby Aviation is komoly eredményekről számoltak be, amelyek alapján reálisnak tűnik a 2023-as, 2024-es céldátum.

Sikoltozó embereket becserkésző drónokat fejlesztenek Elsőre talán hátborzongató ötlet, pedig alapvetően nagyon hasznos fejlesztésről van szó, mely egy nap akár életet is menthet.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában
Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában
Az emberi formájú robotok általában rakodási munkát végeznek, de a kínai UBTECH Robotics gépe egy elektromos autókat gyártó cégnél tölti gyakornoki idejét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.