Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség

2021 / 08 / 10 / Perei Dóra
Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség
A városvezetés javítani szeretne a rendfenntartás minőségén, ezért szolgálatba állít egy komplett drónhadsereget, hogy segítsék a rendőröket.  

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubaj sejkje szerint a helyi rendőrség saját munkáját könnyíti meg a speciális drónok hálózatával. Hozzátette: bár a rend őrei jelenleg is gyorsan reagálnak (4,4 perc alatt), viszont ez az idő a drónjárőrök jóvoltából egy percre csökken. Vagyis ennyi időbe telik majd, hogy bővebb információkat kapjanak például egy balesetről.

A magángépből egyenesen a robottaxiba ülhetnek át hamarosan a Dubajba látogatók A General Motors cége, a Cruise itt kezdi meg nemzetközi működését.

Az 1,8 méter széles (a klasszikus drónoknál legalább kétszer nagyobb) gépek csapatosan repülnek majd, küldetéseik végén pedig visszaszállnak az előre kiépített bázisokra. Az automatikusan nyíló és záródó főhadiszállások a drónok töltését is elvégzik. Így emberi közreműködésre a tervek szerint egyáltalán nem lesz szükség. Az alábbi fotón az egyik drón és a töltési telephelye látható:

Arról pedig már a helyi rendőrség beszélt, hogy az új drónok járőrkiképzést is kapnak. Ennek során egy beprogramozott menetrend alapján kell repülniük, a megadott helyszíneken, míg a gyanús eseteket azonnal jelentik feletteseiknek.

(Fotó: Flykit, Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Dubajban hamarosan drónok gerjeszthetnek csapadékot a felhőkből Az angol fejlesztésű robotrepülők elektromos impulzusokkal töltenék fel az vízcseppeket, amelyek ettől megduzzadnának, és még elpárolgásuk előtt elérnék a felszínt.

Egyre jobban érik az első légitaxi-szolgáltatás elindulása A héten a Volocopter és a Joby Aviation is komoly eredményekről számoltak be, amelyek alapján reálisnak tűnik a 2023-as, 2024-es céldátum.

Sikoltozó embereket becserkésző drónokat fejlesztenek Elsőre talán hátborzongató ötlet, pedig alapvetően nagyon hasznos fejlesztésről van szó, mely egy nap akár életet is menthet.


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.