Miért megy át a teve az úton? Mert zöldre váltott a teve-lámpa 2021 / 04 / 27 / Bobák Zsófia

Kína Kanszu tartományának Mingsa-hegy és Félhold-forrás körüli területei népszerű turistacsalogató látványosságok, ahol a látogatók gyakran tevekaravánnal járják be a térséget. Mivel a gyalogossétányok sok helyen keresztezik az állatok haladási útvonalát, ezért a nagy forgalom kezdett közlekedési káoszba torkollani. A probléma megoldására a hatóságok néhány hete külön karavánútvonalakat jelöltek ki és tevéknek szóló forgalmi lámpákat telepítettek, melyek azóta majdnem akkora népszerűségre tettek szert, mint a környező látnivalók. A tevekaravánok a régmúltban megszokott látványnak számítottak a Selyemúton, gyakran több száz, vagy ezer állatból álló egységekkel szállították az árut a kereskedők, de mára, a vonatok térhódításának köszönhetően, már leginkább csak a turisták kedvéért tartanak fenn karavánokat, valamint a sivatagon átutazó kalandorok használják ezt a fajta közlekedési formát. (Fotó: GettyImages)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ennyi testmozgásra van szükséged ahhoz, hogy megőrizd a mentális egészségedet
Ennyi testmozgásra van szükséged ahhoz, hogy megőrizd a mentális egészségedet
Sokat hallunk arról, hogy mennyi mozgásra van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, arról viszont már sokkal ritkábban esik szó, hogy a mentális egészségünk szempontjából mi a minimum. A lusták örülni fognak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.