Miért megy át a teve az úton? Mert zöldre váltott a teve-lámpa 2021 / 04 / 27 / Bobák Zsófia

Kína Kanszu tartományának Mingsa-hegy és Félhold-forrás körüli területei népszerű turistacsalogató látványosságok, ahol a látogatók gyakran tevekaravánnal járják be a térséget. Mivel a gyalogossétányok sok helyen keresztezik az állatok haladási útvonalát, ezért a nagy forgalom kezdett közlekedési káoszba torkollani. A probléma megoldására a hatóságok néhány hete külön karavánútvonalakat jelöltek ki és tevéknek szóló forgalmi lámpákat telepítettek, melyek azóta majdnem akkora népszerűségre tettek szert, mint a környező látnivalók. A tevekaravánok a régmúltban megszokott látványnak számítottak a Selyemúton, gyakran több száz, vagy ezer állatból álló egységekkel szállították az árut a kereskedők, de mára, a vonatok térhódításának köszönhetően, már leginkább csak a turisták kedvéért tartanak fenn karavánokat, valamint a sivatagon átutazó kalandorok használják ezt a fajta közlekedési formát. (Fotó: GettyImages)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
A palackok a Mexikói-öböl partján kerülnek elő, és nem tudni, honnan jönnek, de egy 16.-17. századi hagyományra vezethetőek vissza. Viszont veszélyes lehet kinyitni vagy összetörni őket.
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.