Különleges luxus apartman lett a leselejtezett repülőgépből

2023 / 02 / 15 / Bodnár Barna
Különleges luxus apartman lett a leselejtezett repülőgépből
Ahelyett, hogy darabjaira szedték volna, vagy egy repülőgép-temetőben kellene rozsdásodnia, ez a "nyugalmazott" Boeing mondhatni, szebbé vált, mint valaha, és fényűző, bárpulttal és gardróbszobákkal rendelkező villává változott, amelyhez külön medence, tűzrakóhely is tartozik. A gép egykori pilótafülkéjéből pedig nagy méretű, panorámás fürdőszoba lett.

Nem ritka, hogy kiszuperált repülőgépeket szolgálati idejük után múzeummá, étteremmé, vagy szórakozóhellyé alakítják át, ebből a Boeing 737-esből azonban aktív évei után egy bérelhető nyaraló vált. A két hálószobás, úszómedencével rendelkező repülőgép-villa Bali szigetén, a Nyang-Nyang tengerpart fölött magasodó sziklafal tetején, 150 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el.

A gép egyébként az azóta csődbe ment indonéz, Mandala légitársaság flottájának tagja volt. Felix Demin vállalkozó - aki mellesleg a Bubble Hotel Bali szállodalánc tulajdonosa is - 2021-ben vásárolta meg eredetileg magáncélú használatra, röviddel ezután dönött csak úgy, hogy belevág a Boeing átalakításába, ami elmondása szerint nem ment könnyen.

Ahhoz, hogy a közel 40 méteres, 40 tonnás gépet a mostani helyszínre szállítsák, a Boeing-gyárral való egyeztetésre is szükség volt, ugyanis a repülőt a mozgatás előtt gyakorlatilag darabokra kellett szedni, amihez a tulajdonos szerint mintegy 50 ezer csavart kellett kitekerni. Két hónapon át tartó tervezés után maga a szállítás 5 teljes napot vett igénybe, és két daru, külön rendőrségi kíséret, és számos szakértő részvételével zajlott. Erre azért volt szükség, mert a Balit átszelő utak túlnyomó része keskeny, és kanyargós, illetve a nagyfeszültségű vezetékek is alacsonyan vannak, így ezek felemeléséhez külön felszerelés kellett, hogy a gép elhaladhasson alattuk.

A Boeing-apartman belsejébe egy, a bal oldali szárny mellett kialakított lépcsőn lehet bejutni. Az itt található főbejáraton át egy bárpulttal, és kanapéval felszerelt nappaliba érünk, és innen nyílik a két, gardróbszobás háló. A pilótafülkét nagy fürdőszobává alakították, extra ablakokkal, hogy a bent lévők innen is élvezhessék a nem mindennapi kilátást. A villa területén a már említett medencén kívül vannak még napozóágyak, illetve található még itt szabadtéri társalgó és tűzrakóhely is.


A pilótafülkét nagy fürdőszobává alakították, extra ablakokkal. (Illusztráció: Felix Demin/Private Jet Villa)

A luxus szálláshelyet, és gyönyörű panorámát áprilistól bárki élvezheti, igaz, elég mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki ki szeretné bérelni a Boeing-hotelt:

egy éjszaka ára 7.000 dollár lesz, vagyis átszámítva közel 2,5 millió forintba kerül majd.

Az átalakított Boeing egyedülálló látvány, amely már a szálláshely hivatalos megnyitása előtt felhívta magára a turisták figyelmét. A tulajdonos több furcsa esetről számolt be ennek kapcsán, például amikor a területet körülvevő kerítést áttörve közel 150 ember ült a gépre, vagy amikor egy siklóernyős a Boeing jobb szárnyáról ugrott a mélységbe. A sziklaperem köré korlátot építettek, a már említett szárny szélére pedig egy üvegfal kerül majd a tervek szerint a balesetveszély csökkentésére, azonban egyelőre nem találtak olyan kivitelezőt, aki ezt meg tudná valósítani.


Fotó: instagram.com/privatejetvilla

Bár a Boeing-ből épített luxus villa ötlete különleges, a repülőgépek ingatlanként való újrafelhasználása közel sem új dolog. Egy évvel ezelőtt nyitott meg az Egyesült Királyságban például az az átalakított Boeing 747-es, amit "partyrepülőnek" is neveznek, és 1.300 dolláros (közel félmillió forintos) óradíj ellenében kibérelhető bármilyen rendezvényre, a Jumbo Stay Hotel, ami szintén egy korábbi Boeing 747-esből épült szálloda pedig 2009-ben nyílt meg Stockholmban, az Arlanda repülőtér közelében.

(Borítókép: illusztráció, Felix Demin/Private Jet Villa)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Ne használj mesterséges intelligenciát, ha nincs szükség mesterséges intelligenciára - javasolja Szertics Gergely - de nagyon sok esetben szükség van rá. Mit jelent a mesterséges intelligencia, miért fontos a gépi tanulás és mikor érdemes használni az ipari szereplőknek? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Smart Factory ConnAction Konferencián.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.